Yi ÜFE oranı nedir?

İçindekiler:

  1. Yi ÜFE oranı nedir?
  2. Yi ÜFE 2020 ne kadar?
  3. Yi ÜFE hesaplama nedir?
  4. ÜFE neyi kapsar?
  5. Yi ÜFE ilavesi nedir?
  6. ÜFE ve TÜFE arasındaki fark nedir?
  7. Nafaka ÜFE mi TÜFE mi?

Yi ÜFE oranı nedir?

TÜİK Kurumsal. -ÜFE (2003=100) 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %2,77, bir önceki yılın Aralık ayına göre (,51, bir önceki yılın aynı ayına göre E,52 ve on iki aylık ortalamalara göre 1,34 artış gösterdi.

Yi ÜFE 2020 ne kadar?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) 2020
2020Bir önceki aya göre değişim oranıEndeks sayıları (-ÜFE)
Ocak1,84462,42
Şubat0,48464,64
Mart0,87468,69
Nisan1,28474,69
8 satır daha

Yi ÜFE hesaplama nedir?

-ÜFE, TÜİK tarafından yayımlanan, üreticlerin yurt içinde sattıkları sanayi ürünlerin fiyatlarında aylık ve yıllık bazda oluşan değişimi ölçen bir endekstir. Daha önce ÜFE kapsamında bulunan tarım ürünleri ÜFE fiyat endeksi ise -ÜFE'ye dahil edilmeyip Tarım ÜFE başlığı altında ayrıca yayımlanmaktadır.

ÜFE neyi kapsar?

Üretici fiyat endeksi ya da kısaltması ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin, üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişikliklerini ölçen fiyat endeksidir. Aylık ve yıllık enflasyon rakamının belirlenmesinde kullanılır.

Yi ÜFE ilavesi nedir?

-ÜFE sanayi sektöründeki üreticilerin yurt içine sattıkları ürünlerin fiyat değişimini yansıtmaktadır. Geçmişte Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve ÜFE olarak adlandırılan endekslerin yerine bundan sonra Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi kullanılacaktır.

ÜFE ve TÜFE arasındaki fark nedir?

1. TÜFE hizmet sektörünü kapsarken ÜFE'de hizmet sektörü enflasyon hesabına dahil değil. 2. ÜFE hizmet sektörünü dikkate almadan yatırım malları ve toptan satış ürünlerindeki fiyat değişimlerini gösterirken; TÜFE; tüketicilerin hizmet sektörü ile beraber satın alığı mal gruplarının fiyat değişimlerini dikkate alıyor.

Nafaka ÜFE mi TÜFE mi?

Nafaka artış oranları, Yargıtay kararları doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK'in)'nun açıklamış olduğu Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) doğrultusunda belirlenmektedir. Böylelikle nafaka konusunda denge ve sağlam bir şekilde kurulacaktır.