Extra olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Extra olarak ne demek?
  2. Ultra ne anlama gelir?
  3. Mental ne demek TDK?
  4. Müfritler ne demek?
  5. Call ne demek?
  6. No call ne demek?
  7. Globalleşme nedir felsefe?
  8. Globalleşme ve Glokalleşme nedir?

Extra olarak ne demek?

Fazladan, alışılan ve gerekenden başka, ek olarak.

Ultra ne anlama gelir?

İngilizce bir kelimedir. Radikal, aşırı görüşlü, uç düşünceleri olan, son derece gibi anlamları bulunmaktadır. Ultra kelimesi bir ismin önüne geldiği zaman sıfat olarak kullanılmaktadır. Burada ultra kelimesi aşırı anlamında kullanılan bir sıfattır.

Mental ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüğü, mental kelimesine yer vermektedir. Sözcüğün son dönemlerde dilimizde yaygınlaşması, bu sözcüğün TDK tarafından açıklanmasını gerektirmiştir. TDK mental kelimesini "zihinsel" anlamıyla ele almaktadır.

Müfritler ne demek?

1. Bir şeyi haddinden, gereğinden fazla yapan, aşırıya, ifrâta kaçan (kimse): Müfritler bunun bizi zaafa düşüreceğini ileri sürüyorlar, mûtedillerse gönderilmesini istiyorlardı (Hâlide E. Adıvar).

Call ne demek?

İngilizce kelimelerinin biri olan Call kelimesi, Türkçe dilinde aramak olarak kullanılıyor. Arama yapmak veya birini aramak anlamını vermek için bu kelime kullanılıyor. İngilizce dilinde çok sık kullanılan ve anlamı sebebiyle arama yapma anlamı taşıyan cümlelerde kullanılıyor.

No call ne demek?

No call. Arama yapılmıyor. No call from you. Senden gelen bir arama yok.

Globalleşme nedir felsefe?

Küreselleşme ya da globalleşme, ürünlerin, fikirlerin, kültürlerin ve dünya görüşlerinin alış verişinden doğan bir uluslararası bütünleşme sürecidir. Dünyanın birleşik hale gelmesi, tekdüze dinamikler ile oluşan bir süreç değildir.

Globalleşme ve Glokalleşme nedir?

Glokalleşme, ekonomik terimlerle söylendiğinde malların ve hizmetlerin giderek farklılaşan lokal ve tikel piyasalara global ya da globale yakın bir temelde uyarlanarak reklam edilmesi olarak tanımlanabilmektedir (Robertson, 2011: 188). Amaç, global ürünlerin yerel pazarlarda da alıcı bulmasını sağlamaktır.