Işten artmaz dişten artar deyiminin konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Işten artmaz dişten artar deyiminin konusu nedir?
  2. Isten artmaz ne demek?
  3. Tavsıyor ne demek?
  4. Açmaza ne demek?
  5. Hırsa kapılmak deyiminin anlamı nedir?
  6. Ortaç Türkçede ne demek?
  7. Deliye dönmek deyimi ne demek?
  8. Işleyen demir pas tutmaz ın anlamı nedir?
  9. Işleyen demir pas tutmaz ne anlama geliyor?
  10. Tamah etmek nedir TDK?
  11. Dinde tamah ne demek?

Işten artmaz dişten artar deyiminin konusu nedir?

İşten artmaz dişten artar hem uyarıcı hem de öğüt verici nitelikte bir atasözüdür. Bu atasözünün anlamı şu şekildedir: İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.

Isten artmaz ne demek?

AtasözüDüzenle [1] İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar,Parayı tutumlu kullanmak gerekir.

Tavsıyor ne demek?

(nsz) Bir iş, bir durum vb. gücünü, hızını kaybetmek, yavaşlamak, gevşemek: “Bütün galeyanı, bu taş gibi karşısında oturan, her an fırlayacak adam önünde tavsadı.” -N. Hikmet. Hızı, tezliği, gücü azalmak, sönmeye başlamak.

Açmaza ne demek?

Açmaza Düşmek deyiminin anlamı:İçinden çıkılması oldukça güç bir durumda kalmak anlamında kullanılmaktadır.

Hırsa kapılmak deyiminin anlamı nedir?

Bir kişinin bir şeyi başarabilmesinin yolu istek ve iradeden geçer. Fakat hırsa kapılmak bir tehlikedir. İnsanın herhangi bir konuda hırsa kapılması o konunun sonucunda kazanç getirmez. Kişi elde ettiği şeyler ile yetinmeyip a fazlasının peşinden koşarak elde ettiğinden çok daha fazla zarara uğrar.

Ortaç Türkçede ne demek?

Ortaç anlamı nedir? (Derleme. , sıfat-fiil) Tümleç alabilen, ad ve sıfat gibi kullanılan eylemsi: Hiç tanıdığım (tanı-dığ-ım) kalmadı tanıdık (tanı-dık) insan, susamış (susa-mış) çocuk, susayan (susa-y-an) işçi, adı batası (bat-ası) odam, akar (ak-ar) su, dinmez (din-mez) ağrı, akacak (ak-acak) kan vb.

Deliye dönmek deyimi ne demek?

DeyimDüzenle [1] Çok sevinmek. Sayfa en son 20.53, 26 Ağustos 2019 tarihinde değiştirildi.

Işleyen demir pas tutmaz ın anlamı nedir?

İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözünün Anlamı Nedir? İşleyen demir pas tutmaz atasözü çalışan insanların her zaman güçlü ve sağlıklı olacağını anlatmaktadır. Özellikle hantal şekilde ve tembelce oturan insanlar, bir zaman içerisinde yeteneklerini kaybederler.

Işleyen demir pas tutmaz ne anlama geliyor?

Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir. Çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.

Tamah etmek nedir TDK?

Yine Türkçe Sözlük'teki biçimiyle tamah, 'açgözlü- lük' ve tamah etmek de 'aç gözlü davranmak; çok beğenip istemek' (Türkçe Söz- lük 2005: 1896) anlamlarındadır.

Dinde tamah ne demek?

Dinde tamah ne demek? (Uludağ, 1991: 223) Çoğunlukla hırsla eş anlamlı kullanılan tama' (tamah) da sözlükte; “doymazlık, çok isteme, aç gözlülük” anlamındadır. Haris ve tamahkâr ise hırslı, açgözlü demektir. Mevlânâ, Mesnevî'de hırs ve tama' ile haris ve tama'kârı benzer nitelemelerle ele alır.