Tüketici aldığı malı iade edebilir mi?

İçindekiler:

  1. Tüketici aldığı malı iade edebilir mi?
  2. Mağazadan alınan mobilya iade edilir mi?
  3. Elbise aldım iade edilir mi?
  4. Tüketici aldığı malı kaç günde iade edebilir?
  5. Para iadesi kaç günde yapılmalı?
  6. Bambi mağazaları nerede var?
  7. Satıcı iade almak zorunda mı?
  8. Mobilyada değişim olur mu?
  9. Mağazadan alinan mal iade edilebilir mi?
  10. Mesafeli satışlarda cayma hakkı süresi ne kadardır?
  11. 14 gün iade hakkı ne zaman başlar?

Tüketici aldığı malı iade edebilir mi?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Mağazadan alınan mobilya iade edilir mi?

Hepimizin yanlış bildiği bilgiyi düzeltmekle başlayalım. 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda Mağazadan görerek satın alınan ürünlere cayma hakkı tanınmamıştır. Hiç bir mağazanın aldığınız mobilya ürününü ne sebeple olursa olsun iade almasını bekleyemezsiniz.

Elbise aldım iade edilir mi?

Tüketici hukuku alanında en temel yasal dayanak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'dur. İlgili kanun kapsamında mağazadan görerek satın alınan ürünün cayma hakkı kullanılarak iade edilebileceğine dair bir hüküm mevcut değildir. Bu noktada açıklamamız gereken husus cayma hakkı konusudur.

Tüketici aldığı malı kaç günde iade edebilir?

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Para iadesi kaç günde yapılmalı?

Cayma hakkına ilişkin ihbarın ulaşmasını takip eden en geç 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedeli ve teslimat masrafları Alıcıya iade edilir ve 10 (on) günlük süre içinde mal/hizmeti alıcı iade etmekle mükelleftir. Fatura aslı gönderilmezse Alıcıya KDV ve varsa diğer yasal yükümlülükler iade edilemez.

Bambi mağazaları nerede var?

Bambi AVM Mağazaları
10 Burda AvmZemin0266 502 06 36
Akasya Acıbadem Avm-1. Kat0216 290 39 05
Akbatı Avm1. Kat0212 397 71 90
Ankamall AvmZemin0312 541 25 00
Antalya Migros Avm /Shopping Mall1. Kat0242 230 10 15
89 satır daha

Satıcı iade almak zorunda mı?

SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI'yı borç altına sokan belgeleri ALICI' ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür.

Mobilyada değişim olur mu?

Tüketiciye, ayıplı malın yenisi ile değiştirilmesini talep hakkı tanınmış bulunmaktadır. Malın ayıplı olması durumunda; tüketici aynı cins ve özelliklerde ayıpsız mislinin verilmesini talep edebilir. Teslim edilen yeni malın da ayıplı olması halinde tüketicinin yeniden seçimlik haklardan birisini kullanabilir.

Mağazadan alinan mal iade edilebilir mi?

Cayma hakkı, satıcı ve tüketici arasında yapılan sözleşmeden tüketicinin tek taraflı olarak dönmesi ve hiçbir cezai şart ödememesidir. Ancak kanunen mağazadan alınan ürünler bakımından cayma hakkı söz konusu değildir. ... Bu durumda mağazadan alınan ürün iadesi tüketici hakları kapsamında mümkün olacaktır.

Mesafeli satışlarda cayma hakkı süresi ne kadardır?

MADDE 12 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

14 gün iade hakkı ne zaman başlar?

CAYMA HAKKININ SÜRESİ: Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz.