Pirinç unu maskesi hergün yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Pirinç unu maskesi hergün yapılır mı?
  2. Pirinç unu ile maske nasıl yapılır?
  3. Pirinç unu maskesi zararlı mı?
  4. Pirinç unu gül suyu maskesi ne işe yarar?
  5. Pirinç unu cilde nasıl uygulanır?
  6. Pirinç yüze zararlı mı?
  7. Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?

Pirinç unu maskesi hergün yapılır mı?

Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır.

Pirinç unu ile maske nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 kahve fincanı süt, bu iki malzemeyi karıştırıp cildinize sürün. İsterseniz dekolte bölgenize de sürebileceğiniz bu maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Pirinç unu maskesi zararlı mı?

Pirinç unu maskesinin faydaları Tamamen doğal malzemelerden hazırlandığı için sağlığa bilinen çok büyük bir zararı olmayan pirinç unu maskesini yine de özellikle hassas bir cilde sahipseniz doktorunuza danışmadan kullanmamaya özen gösterin deriz.

Pirinç unu gül suyu maskesi ne işe yarar?

Ciltteki lekelerin zamanla renginin açılmasına yardımcı olur. Sivilce izleri veya diğer izler gibi koyu renkteki cilt sorunlarına gerçekten etkisi büyük ama genel olarak herkesin kullanmak isteyeceği bir maske çünkü cilt rengini eşitliyor.

Pirinç unu cilde nasıl uygulanır?

Uygulama:
  1. Süt ve pirinç ununu karıştırıp cildinize krem olarak sürün.
  2. Bir müddet beklemeniz gerekecek.
  3. Siz maske ile beklerken, pirinç unu ve süt kuru cildinize nem kazandırıyor olacak.
  4. Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra, cildinizi ılık su ile temizleyebilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Pirinç yüze zararlı mı?

Pirinç suyunu dilerseniz tonik olarak da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pirinç suyunu buzdolabında en fazla iki gün bekletmeniz öneriliyor. Çünkü pirinç suyu hızlı bakteri üretir. Bu sebeple hazırladığınız pirinç suyunu uzun süre beklettikten sonra kullanmanız cildinize zarar verir.

Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?

Pirinçleri öğütüp toz haline getirin. Toz halindeki pirinç ile sütü bir araya getirin ve iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa yapabilirsiniz.