Bebeklerde 38 derece ateş normal mi?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde 38 derece ateş normal mi?
  2. 2 yaş bebekte ateş neden olur?
  3. Ateşi 38 derece normal mi?
  4. Bebeğin atesi 38.5 ne yapmaliyim?

Bebeklerde 38 derece ateş normal mi?

Çocuğun havale geçirmesine dahi sebep olabilir. Üzerini örtmek yerine odanın ısısını düşürmelisiniz. 38 -38,5 derece ateş normal olarak kabul edilmekte. Çocuğun ateşi 39 dereceyi buluyorsa, ateşe öksürük, kusma ve ishal de ekleniyorsa, hemen doktora başvurmalısınız.

2 yaş bebekte ateş neden olur?

Ateşin en sık nedeni bakteri veya viruslar ile oluşan enfeksiyon hastalıklarıdır (gribal enfeksiyon, boğaz enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu gibi). Bunun dışında bebeklerin çok sarılması, çocukluk çağının romatizmal hastalıkları gibi başka nedenlere bağlı olarak da ateş görülebilir.

Ateşi 38 derece normal mi?

Koltuk altı ısısı 37-37.5 derece arasında çıkarsa çok hafif ateş, 37.6-37.9 derece arası çıkarsa hafif ateş, 38.5-39.5 derece arası yüksek ateş, 40 derecenin üzerinde ise çok yüksek ateştir. Koronavirüsün en önemli belirtilerinden biri yüksek ateş.

Bebeğin atesi 38.5 ne yapmaliyim?

Bebeğin ateşi 38.5 derece ve üzerinde ise ona kilosuna uygun ölçekte ateş düşürücü vermelisiniz. Eğer yarım saat içinde ateş düşmüyorsa bebeğinize ılık su ve pamukla pansuman yapabilir, ılık suyla duş aldırabilirsiniz.