E-devlet barkod numarası ne demek?

İçindekiler:

  1. E-devlet barkod numarası ne demek?
  2. Üniversite belge doğrulama nasıl yapılır?
  3. Evrak doğrulama nasil yapilir?
  4. EBYS doğrulama kodu nedir?

E-devlet barkod numarası ne demek?

Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. ... Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Üniversite belge doğrulama nasıl yapılır?

Belge doğrulama sayfasına e-Devlet üzerindeki ilgili bölümden, belgelerin alt kısmındaki "Belge Takip Adresi" linkinden ve belgelerin sağ alt kısmında yer alan "karekod" kullanılarak ulaşılabilecek.

Evrak doğrulama nasil yapilir?

e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan tüm barkodlu belgeleri burada doğrulayabilirsiniz. Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. Ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulaması ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.

EBYS doğrulama kodu nedir?

EBYS'de oluşturulan kurum dışı ve kurum içi yazıların EBYS'de sunulan belge doğrulama özelliği ile geçerli bir belge olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Belge doğrulama yapılabilmesi için oluşturulan yazıların alt bölümünde görünen "Kare Kod" veya "Belge Doğrulama Kodu" kullanılabilir.