Modüler sistem ne demek?

İçindekiler:

  1. Modüler sistem ne demek?
  2. Modül tanımı nedir?
  3. Modüler tasarım ne demek?
  4. Modüler eğitim ne demek?
  5. Modül ve modüler sistem nedir?
  6. Modüler sistem nedir pc?
  7. Modül Nedir Astronomi?
  8. Modül nedir Dişlide?
  9. Modüler dolap ne demek?
  10. Çekirdek tasarım nedir?
  11. Moduler program nedir?
  12. Klasik eğitim nedir?
  13. Birim ve modül nedir?
  14. Modül ve modüler sistem ne demektir?
  15. Modül parça nedir?
  16. Uzaklık modülü nedir Astronomi?
  17. Kremayer dişli modül ne demek?
  18. Diş dibi kesilmesi olayı nedir?
  19. Modüler masa nedir?
  20. Modüler mutfak dolabı nedir?

Modüler sistem ne demek?

Günümüzde, modüler kutu sistemler Avrupa, ABD ve Japonya'da yaygın olarak kullanılmaktadır. Konut, otel, yurt, büro, okul gibi farklı fonksiyonlu yapıların hızlı üretilmesi istenildiği durumlar için uygun bir sistemdir. Sistem açık, yarı açık ve kapalı olarak inşa edilebilmektedir.

Modül tanımı nedir?

Bir uzay taşıtının yapısı içerisinde var olan ve kendi başına hareket edebilmekte olan bağımsız bölüm. Parça anlamına gelir. Bir yapının farklı kısımları arasındaki orantıyı kurmak için kullanılmakta olan ölçü birimi.

Modüler tasarım ne demek?

Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelir.

Modüler eğitim ne demek?

Modüler öğretim ise ilgili eğitim programını kapsamanın birbirinden bağımsız, kendi içinde anlamlı bir bütün oluşturan öğrenme birimlerine dayalı öğretimdir.

Modül ve modüler sistem nedir?

Parçaların bütünü oluşturduğu sistem diyebiliriz kısaca. Günümüzde popülermesini sebebi modüler eğitim - öğretim sisteminin gelmesinden kaynaklıdır. Geleneksel öğretimde geniş kapsamlı kitapların içeriği; konu, ünite ve ders olarak düzenlenirken modüler yaklaşımda ise içerik modüllerle bölünmektedir.

Modüler sistem nedir pc?

Modül tipi bilgisayar veya COM, bir bilgisayar modülüne, yonga setine, soğutucuya, ısı emiciye, belleğe, ecc belleğe, güvenli önyüklemeye ve bileşen modülüne tasarlanmış çevre birimlerine sahip bir geliştirme kartıdır.

Modül Nedir Astronomi?

Uzay araçlarında özel bir görevi olan ve ana gövdeden ayrılıp gereğinde birleşebilen bölüm ya da kabin.

Modül nedir Dişlide?

MODÜL (M) : Bölüm dairesi çapının diş sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan değerdir. Dişli imalatında diş profilini sağlayan bıçakların sonsuz bir varyasyonu olamayacağı için kullanılacak bıçakların seçimi açısından bu değerler standart MODÜL TABLOSU kullanılarak seçilir.

Modüler dolap ne demek?

Bir evin, iş yerinin ofisin boş alanına göre ihtiyaca uygun şekilde kullanılabilecek hazır mobilyalara modüler mobilya denilir. ... İhtiyaca göre en çok tercih edilen modüler mobilyalar genelde dolap şeklinde olanlardır. Modüler dolap çeşitleri ise çok fazla olduğundan istenilen her yerde kullanabilmesi mümkündür.

Çekirdek tasarım nedir?

Çekirdek (Core) Tasarım Çekirdek tasarım, merkezdeki asıl konudan iyi anlayan, sorun çözme becerileri ve genel kültürü iyi olan bir öğretmene ihtiyaç duyar. Sosyal sorunlar ve konular tasarımın merkezindedir.İş birlikli öğrenme ve sorun çözme ilkeleri oldukça önemlidir.

Moduler program nedir?

Bilgisayar biliminde, modüler programlama ya da birimsel programlama, bir yazılımı diğer elemanlardan bağımsız çalışabilen modüller kullanarak tasarlama yaklaşımıdır.

Klasik eğitim nedir?

Klasik eğitim, Batı`da Ortaçağ`daki Antik Yunan tarzında anlaşılan eğitim biçimi. Her kültürde anlaşıldığı şekliyle klasik eğitim farklıdır. Çin klasik eğitimi Konfüçyüsçü ve Taoist geleneklere dayalıyken Türk klasik eğitimi medrese sistemi içinde ve geleneksel İslami usullere göre yapılmaktadır.

Birim ve modül nedir?

Birim (Modül) Birim, kelime anlamı olarak bir kümenin her elemanı veya bir çokluğu oluşturan varlıkların her biridir. demektir. Böyle durumlarda, birimlerin farklı bağlantı olasılıkları araştırılır. Bazen birimlerin birbiri ile bir araya gelmelerini destekleyici başka elemanlar da kullanılır.

Modül ve modüler sistem ne demektir?

Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor. Modüler yapılar, modül adı verilen parçaların birleştirimiyle oluşturulan demontaj ve montajı sistem çözümleri sunuyor.

Modül parça nedir?

Modül parça nedir? Parça. Çeşitli birimlerin bir araya gelerek oluşturduğu modüller de bir araya gelerek bütünü oluşturur. Uzay araçlarında özel bir görevi olan ve ana gövdeden ayrılıp gereğinde birleşebilen bölüm ya da kabin.

Uzaklık modülü nedir Astronomi?

Uzaklık modülü, genel olarak gökbilimde mesafelerin ölçülmesinde kullanılan bir yoldur.

Kremayer dişli modül ne demek?

Kremayer dişli, bir dişli çark çeşidi olarak tanımlanabilir. Üzerinde düz ya da helisel açılmış olan çubuklar, kremayer dişli olarak adlandırılmaktadır. Bu dişlilerin karşısında genellikle küçük bir silindirik dişli çalışır ve bu dişli ise pinyon olarak adlandırılır.

Diş dibi kesilmesi olayı nedir?

Kavrama kıtası temel noktasının dışına düşerse alttan kesme (diş dibi kesilmesi) meydana gelir. En ekstremum halde üst üste düşerler. Bu halde eş dişlilerde müsaade edilebilecek minimum ve maksimum diş sayıları hesap edilebilir.

Modüler masa nedir?

Modüler masa sistemleri; ofis ve çalışma masası, toplantı masası, kafeterya gibi kamusal kullanıma uygun olarak geliştirilmiş masa sistemleridir.

Modüler mutfak dolabı nedir?

Modüler mutfak; gövde, kapak, taç, baza, tezgah, süpürgelik, aksesuar gibi elemanlardan oluşan farklı ölçülere sahip modüllerin bir araya gelmesiyle oluşan, farklı her mutfak ölçüsünde birbirinden farklı tasarımlar kurgulayabilme imkanı sağlayan sistemin adıdır.