Begonvil Nereden satın alınır?

İçindekiler:

  1. Begonvil Nereden satın alınır?
  2. Begonvil saksıda yetişir mi?
  3. Saksıda begonvil nasıl bakılır?
  4. Kaç renk begonvil vardır?
  5. Begonvil kaç derece soğuğa dayanır?
  6. Begonvil ağacı nasıl yetiştirilir?
  7. Begonvil kaç ay açar?
  8. Begonvil kışın nasıl olur?
  9. Begonvil hangi mevsimde dikilir?
  10. Begonvil Çiçeği Hangi Ayda açar?
  11. Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?

Begonvil Nereden satın alınır?

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Begonvil güneşi sever. Begonvilin hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir. Begonvil Ana vatanı Güney Amerika olan Bougainvillea Ekvator'dan orta Brezilya'ya kadar uzanan alanda doğal olarak yetişir.

Begonvil saksıda yetişir mi?

Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir. Fakat saksı seçimi büyük önem taşır. Eğer Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yaşıyorsanız toprak saksı tercih etmelisiniz.

Saksıda begonvil nasıl bakılır?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. - Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Kaç renk begonvil vardır?

Gösterişli, salkımlar şeklinde çiçekleri vardır. Çiçeklerinin rengi genelde pembedir ancak mor, eflatun, sarı ve beyaz renklerde de olabilir.

Begonvil kaç derece soğuğa dayanır?

Begonviller kış soğuklarına pek dayanmaz. Soğuğa dayanıklılığı -1°C derecedir. Klasik begonya (Büyükada begonyası) biraz daha dayanıklıdır. Yerine alışıp orada güçlendikten sonra -6°C derece soğuklara, ama kuzeyli rüzgarları direkt almaması şartıyla sadece birkaç saatliğine dayanır.

Begonvil ağacı nasıl yetiştirilir?

Renkli çiçekleriyle yaz habercisi begonvil, bodur boylu, tırmanıcı ve saksı gibi türleri olan, çok yıllık süs bitkileridir. Begonvil sıcağı sever ve genellikle sıcak kıyı kesimlerde yetiştirilir. Begonvil daldan 2 yöntemle çoğaltılır. Tepe çelik yöntemi ve Odun çeliği yöntemi ile daldan begonvil çoğaltılabilir.

Begonvil kaç ay açar?

Güneşi seviyor; duvağa benzeyen çiçekleri koyu pembe, beyaz, kırmızı, mor renklerde, haziran-temmuz aylarından ekim ortalarına kadar açıyor. Rüzgarı ve soğuk havayı sevmeyen begonvil, çok sulanırsa çiçeklerini döküyor.

Begonvil kışın nasıl olur?

Kış soğuklarına dayanıklı bir çiçek değildir. Özellikle kış aylarının sert geçtiği ve don olaylarının yaşandığı şehirlerde bahçede yaşama imkanı oldukça zordur. Bunun yerine saksıya dikilmiş olan begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak korunabilir. Bahar ayının başlangıcında balkona çıkarılır.

Begonvil hangi mevsimde dikilir?

Begonvil Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.

Begonvil Çiçeği Hangi Ayda açar?

Latince adı “bougainvilea” olan begonvil, aynı zamanda Rodos sarmaşığı, konsolos çiçeği, ancak yaygın olarak gelin duvağı olarak bilinen bir sarmaşık türü. Güneşi seviyor; duvağa benzeyen çiçekleri koyu pembe, beyaz, kırmızı, mor renklerde, haziran-temmuz aylarından ekim ortalarına kadar açıyor.

Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?

Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.