Evi Pireden nasıl temizlerim?

İçindekiler:

  1. Evi Pireden nasıl temizlerim?
  2. Eczanelerde pire ilacı var mı?
  3. Pire ne kokusunu sevmez?
  4. Pire ısırmaması için ne yapmalı?

Evi Pireden nasıl temizlerim?

Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.

Eczanelerde pire ilacı var mı?

Eczanelerde kokulu ya da kokusuz pire ilaçları satılmaktadır. Kimisi sulandırılmış sprey şeklinde kimisi de konsantre olarak satılmaktadır. Püskürtülerek kullanılan ilaçları dikkatli kullanmak gerekmektedir.

Pire ne kokusunu sevmez?

Pireler neyi sevmez?” sorusunun cevabının başında temizlik gelir. ... Lavanta kokusu: Pireleri uzak tutar. Suyun içerisinde kaynattığınız lavantayı küçük kaplarda yatakların altına, duvar diplerine koyarak hem evde hoş bir koku yakalayabilir hem de pirelerin sevmediği bir ortam yaratabilirsiniz.

Pire ısırmaması için ne yapmalı?

Duş almak: Bir kişi, ısırıldığını fark ettiğinde bir an önce duş almalıdır. Su ve sabunla ovma, vücutta kalabilecek diğer pireleri temizlemenin iyi bir yoludur. Bu daha fazla ısırmayı önleyecektir. Limon: Limon suyu pire ısırması etkilerini kısa sürede ortadan kaldırır, şişi giderir ve kaşıntıyı ortadan kaldırır.