Hibrit Türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Hibrit Türkçe ne demek?
  2. Hibrit etmek ne demek?
  3. Hibrid yakıt ne demek?
  4. Hibrit ne demek hayvan?
  5. Üniversitelerde hibrit model nedir?
  6. Hibrit çim özelliği nedir?

Hibrit Türkçe ne demek?

Latince Hybrida kelimesinden köken alır; Türkçe'de "hibrit" seklinde kullanılmaktadır. 1) Melez anlamına gelir; bu anlamıyla Türkçe'de de kullanılmaya başlanmıştır. Bakınız [[Hibrid (Biyoloji)]]. 2) [[Karbon]] atomunun dört değerlikli elektronun içinde bulunduğu enerji halini temsil eder.

Hibrit etmek ne demek?

Hibritin kelime anlamı melezdir. TDK sözlüğünde "Hibrit" kelimesinin Fransızca "Hybride" kelimesinden Türkçe'ye geçtiği belirtiliyor. Hibrit kelimesinin teknolojideki anlamı ise "İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması." şeklinde...

Hibrid yakıt ne demek?

Hibrit otomobiller birden fazla enerji kaynağı kullanır: Aracı hareket ettirmek için benzinli veya dizel motor, elektrik motoruyla birlikte çalışır. Bu, aracın daha az benzin yakmasını sağlayarak sadece yakıt kullanan geleneksel motorlara kıyasla daha iyi yakıt verimliliği sağlar.

Hibrit ne demek hayvan?

Hibrit hayvanlar, melez (Hibrit) hayvanlar, akraba olan hayvan türlerinin, çiftleşmeleri veya yapay bir şekilde döllenmeleri sonucu ortaya çıkan yeni türlerdir. Bu durumlar genellikle nadir olarak gerçekleşir.

Üniversitelerde hibrit model nedir?

Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin 'yüz yüze' ve 'online' olarak karma şeklinde yapılmasıdır.

Hibrit çim özelliği nedir?

Hibrit çim ya da güçlendirilmiş doğal çim, doğal çimin güçlendirici yapay liflerle birleştirilmesiyle elde edilen ürün. Doğal çimin kök kısmına eklenen sentetik lifler çimleri daha güçlü ve hasara daha dayanıklı hale getirmekte, bu nedenle spor karşılaşmalarının oynandığı zeminlerde tercih edilmektedir.