YKS AYT hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. YKS AYT hangi dersler var?
  2. Sayısal bölüm sınavda hangi dersler var?
  3. Sayısalcı AYT de ne çözecek?
  4. Sayısal bölüm AYT de ne çözecek?
  5. AYT de hangi konular var?
  6. Eşit Ağırlık AYT de kaç soru var?
  7. Eşit Ağırlık AYT Felsefe çözecek mi?
  8. AYT de bütün soruları çözmek zorunlu mu?

YKS AYT hangi dersler var?

Sınavda verilen kitapçıkta; Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler- 2 ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 dersleri bulunmaktadır. Verilen süre içerisinde adayın kendi alanıyla ilgili soruları çözmesi gerekmektedir.

Sayısal bölüm sınavda hangi dersler var?

Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

Sayısalcı AYT de ne çözecek?

Sayısal puan türü ile tercih yapacak adaylar ise ikinci oturumda yalnızca matematik ve fen bilimleri testlerini yapacak. ... Eşit ağırlık tercihi yapacak adayların ise ikinci sınavda ağırlıkları eşit olmak üzere yalnızca matematik ve Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler 1 testini yapmaları gerekecek.

Sayısal bölüm AYT de ne çözecek?

Öğrenciler AYT'de alanlarına göre sınavlara girecekler. Sayısal puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını çözecek. Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek.

AYT de hangi konular var?

AYT Dersleri – AYT'de Hangi Dersler Var?
  • Matematik: 40 soru.
  • Fen Bilimleri: 40 soru (14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji)
  • Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1: 40 soru (24 Edebiyat, 10 Tarih, 6 Coğrafya)
  • Sosyal Bilimler-2: 40 soru (11 Tarih, 11 Coğrafya, 12 Felsefe, 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)
  • Yabancı Dil: 80 soru.
BE

Eşit Ağırlık AYT de kaç soru var?

AYT EŞİT AĞIRLIK KAÇ SORU? AYT'de adaylara bir kitapçıkta 40 Edebiyat-Sosyal Bilimler-1 ve 40 Matematik olmak üzere 80 soru sunulacaktır. Adaylara verilen süre ise 180 dakikadır.

Eşit Ağırlık AYT Felsefe çözecek mi?

Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek. Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.

AYT de bütün soruları çözmek zorunlu mu?

AYT'de ise adayların tercih yapacağı puan türüne göre soru çözmesi yeterli olacak. ... Bütün puan türlerinden puanlarının hesaplanmasını isteyen adaylar, AYT'de 160 sorunun tamanını çözmek zorunda olacak. ''Tek bir alanda puanlama bana yeter'' diyen adayların alan testlerinden 80 soru çözmesi yeterli olacak.