Göz çukuru ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Göz çukuru ağrısı nasıl geçer?
  2. Sinir göze vurur mu?
  3. Depresyon nerelere vurur?
  4. Depresyon ilaçları göze zarar verir mi?
  5. Göz sinirleri nasıl güçlendirilir?

Göz çukuru ağrısı nasıl geçer?

Soğuk uygulama: İnce bir beze sarılan buz torbası göz çevresine tutulur. Gün içinde iki kez bu uygulama yapılabilir. Gözdeki kızarıklık ve şişliğe bu uygulama iyi gelmektedir. Aloe vera: Antioksidan içeriği sayesinde Aloe vera, göz ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır.

Sinir göze vurur mu?

Glokom nörödejeneratif (sinir sistemi) bir hastalık olup gözün retina tabakasındaki gangliyon (sinir hücresi grupları) hücrelerin kaybı ve sonuçta körlük yapabilen ciddi bir sağlık sorunudur. Göz sinirlerindeki bu hasara çoğunlukla göz içi basıncındaki artış neden olabilmektedir.

Depresyon nerelere vurur?

Kas ve eklem ağrıları: Depresyon geçiren kişilerde, yaygın kas ağrısı sorunları olabiliyor. Çene, dirsek ve diz gibi eklemlerde, ağrı nedeniyle hareket kısıtlaması yaşanabiliyor. Göğüs ağrısı: Göğüste ağrı hissi ve sıkışma gibi sorunlar, depresyonun en yaygın belirtilerinden.

Depresyon ilaçları göze zarar verir mi?

Yaygın kullanıldıkları için, antidepresanların göz sağlığı üzerindeki kimi olumsuz etkilerine de sıklıkla rastlanabiliyor. Bu yan etkiler özellikle trisiklik antidepresan denen ilaç grubuyla izleniyor. Bu ilaçlar göz içindeki lensin kasılma fonksiyonunu bozarak, bulanık görmeye yol açabiliyorlar.

Göz sinirleri nasıl güçlendirilir?

Lutein ve zeaksantin kaynakları: Koyu yeşil yapraklı sebzeler lutein ve zeaksantin için en iyi kaynaklarıdır. Kale, ıspanak, pazı, su teresi ve şalgam bu besinlerin arasında ilk sıralarda gelmektedir. Diğer iyi kaynaklar ise; yeşil bezelye, mısır, marul, brokoli, kabak, havuç, Brüksel lahanasıdır.