Serbest muhasebeci Mali Müşavir ne kadar kazanır?

İçindekiler:

  1. Serbest muhasebeci Mali Müşavir ne kadar kazanır?
  2. Mali müşavir ne iş yapıyor?
  3. Muhasebeci ne denir?
  4. SMMM görevi nedir?
  5. SMMM ne kadar maaş alır?
  6. Önlisans mezunları mali müşavir olabilir mi?
  7. Mali müşavirlik ofisi nasıl açılır?

Serbest muhasebeci Mali Müşavir ne kadar kazanır?

Genel olarak mali müşavirlik maaşı ortalaması 4 bin tl ile 6 bin tl arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük maaş olarak ise 3 - 4 bin tl gibi bir rakam ortaya çıkmaktadır. En yüksek maaş ise 8 bine kadar çıkabilmektedir.

Mali müşavir ne iş yapıyor?

Mali müşavir, gerçek ya da tüzel kişilerin ve kurumların hesap bilgilerini düzenler, analiz eder, varlık, borç ve sermaye hesabı girişlerini yapar.

Muhasebeci ne denir?

Çeşitli işletmelerin varlıklarını ve mali kaynaklarının hareketlerini kayıt altına alma, sınıflandırma, özetleme, analiz etme ve yorumlama gibi işlevler beraberinde takip eden kişilere muhasebeci denir.

SMMM görevi nedir?

3568 sayılı kanunun 2 maddesine göre bir mali müşavirin görevi gerçek ve tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin; Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço kâr-zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgelerini düzenlemek ve benzeri işleri yapmak.

SMMM ne kadar maaş alır?

Finansal denetim kuruluşlarında veya şirket bünyesinde çalışan mali müşavirler maaş karşılığı çalışmakta olup dışarıdan herhangi bir doğrudan gelir elde edememektedir. Tecrübesine, kuruluşun maaş politikasına ve şirketin finansal büyüklüğüne göre 4 bin TL ile 15.000 TL arasında geniş bir maaş aralığı mevcuttur.

Önlisans mezunları mali müşavir olabilir mi?

Serbest muhasebeci ve mali müşavirliğe ilişkin yasal düzenleme 1989 yılında çıkarılan 3568 sayılı yasada düzenleniyor. Bu yasaya göre ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş kişiler ile ticaret lisesi mezunları serbest muhasebecilik yapıyorlar ancak "mali müşavir" unvanını kullanamıyorlar.

Mali müşavirlik ofisi nasıl açılır?

Muhasebe Bürosu Nasıl Açılır?
  1. Odaya kaydı yapılmış olmalı
  2. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staj başlatma sınavı girmiş ve geçmiş kişi.
  3. Girmiş olduğu staj süresini eksiksiz şekilde tamamlamış
  4. Yeterlilik sınavlarını başarıyla geçmiş
  5. SMMM ve YMM ruhsatını fiilen almış