Engelli araç satışı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Engelli araç satışı nasıl olur?
  2. Engelli aracı nasıl satarım?
  3. Engelli aracı kaç sene sonra satılabilir?
  4. Engelli aracı ne zaman satılır?
  5. ÖTV indirimli araç kaç yıl satılamaz?
  6. Engelli aracı kimlere satılır?

Engelli araç satışı nasıl olur?

Engelli araçların satış işlemleri, aracın 5 yılının doldurması ve ÖTV kapamasının yapılarak faaliyete geçirilmesi ile mümkündür. Satış işlemleri yasal mevzuat gereği işleme alınmakta olup, devlet desteği sayesinde ÖTV olmaksızın araç alma hakkı bulunmaktadır.

Engelli aracı nasıl satarım?

Engelli Araç Satışı İçin Hangi Evraklar Olması Gerekiyor Engelli kişi okuma yazması varsa ve gelebiliyorsa kendisinin gelmesi, engelli raporu, aracın ilk alındığı fatura, engelli rapor fotokopisi, kimlik fotokopisi olması gerekiyor. Ayrıca engelli kişinin vekaleti olan kişide onun adına aracın satışını yapabiliyor.

Engelli aracı kaç sene sonra satılabilir?

Süreli olan raporların süresi dolduysa güncellenmesi gerekmektedir. 1.6 motorun altında araç alınması gerekmektedir. Engelli raporu ile alınan aracın, ÖTV muafiyeti olduğu için 5 yıl boyunca kimseye satılmaması gerekmektedir. Engel durumu %40 ve %89 arasında olan kişilerin H sınıfı ehliyete sahip olması gerekmektedir.

Engelli aracı ne zaman satılır?

Engelli bireyler araçlarını aldıktan 5 yıl sonra engeli olmayan bir kişiye ÖTV ödemeden satabilirler mi? Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.

ÖTV indirimli araç kaç yıl satılamaz?

Engelli kişiye ait araçların ödünç verilmesi kesinlikle mümkün değildir, Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.

Engelli aracı kimlere satılır?

Bu haktan faydalanmak için %90 ve üzerinde engeli veya özürü olması gerekmektedir. Bu araçları satın aldıktan sonra 5 yıl boyunca kullandığınız takdirde 5 yılın sonunda ÖTV ödemesi yapmadan satışını yapabiliyorsunuz.