Tavsiye ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tavsiye ne demek TDK?
  2. Tavsiye mi tasfiye mi?
  3. Tasfik ne demek?
  4. Tavsiye hangi dil?
  5. Tavsiye edilmesi ne demek?
  6. Şalteri nasıl yazılır?
  7. Tavsiye Türkçe mi?
  8. Tavsiye ne anlama gelir?
  9. Öneriyorum ne demek?
  10. Röportaj nasıl yapılır?
  11. Itina yükümlülüğü nedir?
  12. Itina etmek ne demek TDK?
  13. Konkordato Kelime anlamı ne demek?
  14. Muvazaa kelime anlamı nedir?

Tavsiye ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'tavsiye'dir. TAVSİYE NE DEMEK: 1- Öğütleme, yol gösterme: 2- Bir şeyin, bir kimsenin iyi, işe yarar olduğunu ilgili kişiye söyleme, referans.

Tavsiye mi tasfiye mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tasfiye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tavsiye şeklinde olmalıdır.

Tasfik ne demek?

Tasfiye kelimesinin genel anlamı arıtmaktır. Karışık olan maddeleri ayrıştırmak, saf hale getirmek maiyetinde kullanılır. Ayrıca tasfiye kelimesinin en yaygın kullanılan anlamlarından biri temizlemektir.

Tavsiye hangi dil?

Tavsiye hangi dil? Tavsiye kelimesi Arapça kökenlidir.

Tavsiye edilmesi ne demek?

1. Bir şeyin yapılıp yapılmamasını öğütleme, o hususta yol gösterme: Dizlerimi güneşe uzattım; benim doktorun tavsiyesi (Peyâmi Safâ).

Şalteri nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şarter şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şalter şeklinde olmalıdır.

Tavsiye Türkçe mi?

Tavsiye kelimesi Arapça kökenlidir.

Tavsiye ne anlama gelir?

Tavsiye nedir TDK? a. 1. Öğütleme, yol gösterme: “Doktorların tavsiyesini yerine getirmek için de yürüye yürüye evine vaktinde yetişir.” -A. Ş.

Öneriyorum ne demek?

Bir sorunu çözmek üzere bir şey öne sürmek, teklif etmek.

Röportaj nasıl yapılır?

2- Radyo ve televizyon habercisinin araştırma ve soruşturma sonucunda hazırlamış olduğu program, mülakat. RÖPORTAJ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin röportaj mı, ropörtaj mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı röportaj şeklinde olmalıdır.

Itina yükümlülüğü nedir?

Türk Borçlar Kanunu'ndaişçinin hizmet sözleşmesi ile yüklendiği işi özenle yerine getirmesi gerektiği md. 396/1'de düzenlenmiştir. Özen borcu, işçinin temel edim yükümü olan işin görülmesini tam olarak, gereği gibi, itina ile yapılmasını sağlayan bir yükümlülüktür.

Itina etmek ne demek TDK?

Itina etmek ne demek TDK? özenmek, özen göstermek: “Buradan geçinceye kadar etrafımı görmemeye itina ederek annemin elini sımsıkı tutardım.” -A. Ş. Hisar.

Konkordato Kelime anlamı ne demek?

"Concordato" İtalyancada uyuşma, anlaşma demektir. İtalyanca "Concordato" kelimesi Latince "Concordare" kelimesine dayanmaktadır. "Concordare" Latincede duygu ve düşünce birliğine varmak, anlaşma anlamına gelmektedir. ... Türk Dil Kurumu sözlüğünde ise konkordato "anlaşmalı iflas" şeklinde tanımlanmıştır.

Muvazaa kelime anlamı nedir?

Hukukta muvazaa, bir hukuki ilişkinin taraflarının, üçüncü kişileri aldatmak amacıyla gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda yaptıkları gizli anlaşma. Arapça kökenli bir sözcük olan muvazaa "danışıklılık" anlamına gelir.