Özverili olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Özverili olmak ne demek TDK?
  2. Özveri ne demek din?
  3. Ütopik öge ne demek?
  4. Utopia ne deme?
  5. Psikolojik buhran ne demek?
  6. Osmanlıda Buhran ne demek?
  7. Aşırı fedakarlık nedir?

Özverili olmak ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında özveri kelimesi 'Bir amaç adına ya da gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir durum için, kişisel çıkarlardan vazgeçme, fedakarlık' anlamlarına gelmektedir.

Özveri ne demek din?

Özveri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Özveri: Bir amaç uğruna veya gerçekleşmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme, fedakârlık.

Ütopik öge ne demek?

Yunancadan dilimize giren, “gerçekleştirilmesi imkansız tasarı veya düşünce” anlamına gelen ütopya kelimesinden türetilmiştir. Ütopik kelimesi sıfat olarak kullanılır ve genellikle gerçekleşmesi mümkün olmayan, hayale dayanan, normali yansıtmayan düşünceleri betimlemek için kullanılır.

Utopia ne deme?

Ütopya Latince'de "utopia", siyasi bir ideal olarak ifade edilen ve tasarlanan hayali bir ülke demektir. Birçok esere konu olan ütopyayı 1516 yılında İngiliz yazar ve siyasetçi olan Sir Thomas More Yunanca kelimelerden "eu- iyi topos-yer" birleştirerek oluşmuştur.

Psikolojik buhran ne demek?

2. İnsanı şiddetle etkisi altına alan rûhî sıkıntı ve sinir bozukluğu, bunalım, kriz: Acâyip sinir buhranlarına tutulmuştum (Refik H. Karay).

Osmanlıda Buhran ne demek?

Osmanlıda buhran ne demek? ... 17. yüzyıldan 18. yüzyılın başına kadar olan dönem Osmanlı Devleti'nin Duraklama Dönemi olarak adlandırılır. ... Bu nedenle 17. yüzyılın sonuna kadar yaklaşık yüz yıl süren bu dönemin Duraklama Dönemi yerine Buhran Dönemi olarak adlandırılması daha doğru olacaktır.

Aşırı fedakarlık nedir?

Aşırı fedakar olan insanlar, kendi hayatlarındaki ihtiyaçları maddi, manevi, ruhsal ihtiyaçlarını görmezden gelip başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından ön sıraya yerleştirirler ve sürekli başkalarının ihtiyaçlarını giderme uğruna çaba sarf ettiği müddetçe, bir zaman sonra yorulduğunu fark ederler.