SGK istirahat raporu kaç gün ödenir?

İçindekiler:

  1. SGK istirahat raporu kaç gün ödenir?
  2. SGK iş göremezlik doktor şifresi nasıl alınır?
  3. Istirahat raporu Sgk'ya nasıl bildirilir?
  4. Raporluyken sigorta devam eder mi?
  5. Iş göremezlik şifresi nasıl alınır?
  6. Hekim medulla şifresi nasıl alınır?
  7. Işveren raporu ne zaman onaylar?
  8. SGK Raporluyken sigorta yatar mı?
  9. Raporlu olan işçiye maaş ödenir mi?
  10. SGK Medula şifresi nasıl alınır?

SGK istirahat raporu kaç gün ödenir?

SGK, raporlu olunan sürenin üçüncü gününden itibaren rapor parası ödemeye başlıyor. Bu durumda, 5 günlük rapor almış olan bir çalışana raporlu olduğu 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci gün için toplamda 3 günlük rapor parası ödeniyor. Ancak 2 günlük rapor alan bir çalışana rapor parası ödenmiyor.

SGK iş göremezlik doktor şifresi nasıl alınır?

HEKİM KLAVUZU Hekimler şifrelerini https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor web adresine girerek temin edeceklerdir.

Istirahat raporu Sgk'ya nasıl bildirilir?

İstirahat süresinin bitiş tarihinden itibaren 5 gün içerisinde vizite giriş sistemini ( https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do) kullanarak elektronik raporların onaylanması gerekir.

Raporluyken sigorta devam eder mi?

Raporlu günlerde fiilen çalışan işçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmez. Raporların çalışan veya işverence SGK'ya bildirilmesine gerek bulunmuyor. Rapor hastanede onaylandığı anda SGK'nın sistemine bilgi gidiyor. Ancak, işverenin işçinin raporlu olduğu günlerde çalışmadığını SGK'ya bildirmesi gerekiyor.

Iş göremezlik şifresi nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı üzerinden de (elektronik imzanızla giriş yaparak) şifre alabilirsiniz. Sorunlarınızı [email protected] adresine yollayabilirsiniz. E-Posta'nızda T.C. Kimlik Numaranızı bildirmeyi unutmayınız.

Hekim medulla şifresi nasıl alınır?

3) Hekimin elektronik imzası yoksa ve şifre almak istiyorsa; Medula Doktor Uygulamasından ( https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp ) işlem yapabilir. (İlk defa işlem yapacaksa “Kullanıcı Tanımlama İşlemleri”, şifresini unuttuysa “Parolamı Unuttum” bölümü kullanılmalıdır.)

Işveren raporu ne zaman onaylar?

Çalışırken gerçekleşen kaza sonrası rapor alan işçi için muhtasar beyanname ile prim hizmet beyannamesine geçmiş olan işyerleri için de işyeri rapor onaylama süresi ise raporun bitiş tarihini takip eden ayın 26 'sı, geçmemiş olan işyerleri için de raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23 'üdür.

SGK Raporluyken sigorta yatar mı?

Raporlu günlerde fiilen çalışan işçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmez. Raporların çalışan veya işverence SGK'ya bildirilmesine gerek bulunmuyor.

Raporlu olan işçiye maaş ödenir mi?

Bu ödemeden dolayı, 4857 sayılı İş Kanununda işçilere raporlu olduğu sürede işveren tarafından ücret ödenmesi gerektiğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla çalışana istirahatli olduğu günler için ücret ödemek veya ödememek işverenin isteğine bağlıdır.

SGK Medula şifresi nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı üzerinden de (elektronik imzanızla giriş yaparak) şifre alabilirsiniz. Sorunlarınızı eczane@sgk.gov.tr adresine yollayabilirsiniz. E-Posta'nızda T.C. Kimlik Numaranızı bildirmeyi unutmayınız.