Tansiyon dengesizliği neden olur?

İçindekiler:

  1. Tansiyon dengesizliği neden olur?
  2. Tansiyon dengesizliği için hangi doktora gidilir?
  3. Ani tansiyon yukselmesi neden olur?
  4. Tansiyon çıkınca kan tahlili yapılır mı?
  5. Tansiyon kac olunca hastaneye gitmeli?
  6. Hipertansiyon olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tansiyon dengesizliği neden olur?

Aşırı terleme, dehidrasyon, ishal, yetersiz beslenme, alerjik reaksiyonlar, stres, gebelik, hormonal dengesizlik, bazı kalp damar hastalıkları, anemi, kan kaybı gibi nedenlerin yanı sıra bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak da hipotansiyon oluşabilir.

Tansiyon dengesizliği için hangi doktora gidilir?

Tansiyon hastalığı şüphesi olan kişiler kardiyoloji ya da dahiliye polikliniklere başvurmaları gerekmektedir. Tansiyon hastalığının tanı ve tedavisi için ilk olarak dahiliye bölümüne başvurmak daha doğru olmaktadır.

Ani tansiyon yukselmesi neden olur?

Tıbbi durumlar: Böbrek hastalıkları hormon salgılayan bezlerdeki tümörler, spinal yaralanmalar tansiyonun ani yükselmesine neden olabilir. Diğer nedenler: Çay, kahve ve alkol gibi uyarıcı içeceklerin kullanımı kısa sürede tansiyonun artmasına yol açabilir.

Tansiyon çıkınca kan tahlili yapılır mı?

Herhangi bir yüksek tansiyonunuz varsa, doktorunuz tıbbi geçmişinizi gözden geçirecek ve fizik muayene yapacaktır. Doktorunuz ayrıca, idrar testi (idrar tahlili), kan testleri, kolesterol testi ve elektrokardiyogram gibi rutin testler de önerebilir - bu, kalbin elektriksel aktivitesini ölçen bir testtir.

Tansiyon kac olunca hastaneye gitmeli?

İdeal tansiyon 120/80 ve altındaki tansiyon değerleridir. Hastanın tansiyonu 120/80'in üstünde ise sağlıklı yaşam tarzı değişikliğiyle tedavi süreci başlıyor. Eğer tansiyon 140/90'dan yüksekse o zaman ilaç tedavisi devreye giriyor. İlaç tedavisinin amacı tansiyonu 140/90 değerlerinden daha aşağıda tutmak.

Hipertansiyon olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hipertansiyon tanısı için öncelikle kişinin farklı tarihlerde ölçülen kan basıncının, 140/90 mmHg değerinin üzerinde olması gerekir. Fizik muayenenin ardından 24 saatlik holter kullanımı ile kişinin kan basıncı takip edilir. EKG, (elektrokardiyogram) EKO, (ekokardiyografi) çekilir.