Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne kadar maaş alır?
  2. Gemi makine mühendisleri ne kadar maaş alır?
  3. Gemi Mühendisleri kaç ay çalışır?
  4. Gemi mühendisi olmak için hangi bölüm okunmalı?
  5. Gemi mühendisi kaç yıl?
  6. Gemi inşaatı 2 yıllık ne is yapar?

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne kadar maaş alır?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Maaşları Bazı tersanelerde maaşlar dolar üzerinden hesaplandığından ortalama maaş 1500-6000 dolar arası değişebilirken, yeni mezun mühendis maaşı ortalama 4000-6000 lira arası pozisyon/firma durumuna göre farklılık göstermektedir.

Gemi makine mühendisleri ne kadar maaş alır?

Neredeyse 0 iş garantisi. Yeni mezunların maaşları 2500-4500$ arası değişmekte. Mesleğin doruk noktasında, yani Başmühendis ünvanına sahip oldunuz mu (Toplam 5 yıl deniz hizmeti ile) , Türk şirketlerinde 15000$'a kadar kazanmanız mümkün.

Gemi Mühendisleri kaç ay çalışır?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği'nin temel çalışma alanları gemilerdir. 4-6-8 aylık kontratlar ile Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak çalışmaktadırlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ise her türlü yüzen aracın tasarımı, projelendirilmesi ve inşaatı alanlarında, karada çalışmaktadırlar.

Gemi mühendisi olmak için hangi bölüm okunmalı?

Gemi makine mühendisi olmak isteyen kişiler üniversite sınavına girerek sayısal puan türünde yüksek puanlar almalılar. Sonrasında ise "Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği" bölümünde dört yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekir.

Gemi mühendisi kaç yıl?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gemi inşaatı 2 yıllık ne is yapar?

Gemi İnşaatı bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler gemi tasarımı atölyeleri, kamu ve özel tersanelerde, liman ve liman işletmelerinde görev alırlar.