Dijital ehliyet başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dijital ehliyet başvuru nasıl yapılır?
  2. Dijital kart harcı nereye yatırılır?
  3. Staum başvuru nasıl yapılır?
  4. Dijital takograf ehliyetimi kaybettim ne yapmalıyım?
  5. Dijital ehliyet kayıp başvurusu nereye yapılır?
  6. Sürücü kartım kayboldu ne yapmalıyım?

Dijital ehliyet başvuru nasıl yapılır?

Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.

Dijital kart harcı nereye yatırılır?

Kart Ücretinin Yatırılması Vakıflar Bankası şubelerinden kart adedi başına 400 TL (DörtYüz Türk Lirası) olmak üzere toplam kart ücreti ödemesi yapılır. T.C Vakıflar Bankası tüm şubelerinden ödeme yapılabilir.

Staum başvuru nasıl yapılır?

Sürücü kartı almak isteyen sürücüler, internet bağlantısı olan bir bilgisayarı kullanarak http://staum.tobb.org.tr internet adresinden ön başvuru işlemlerini başvuru merkezine gitmeksizin bireysel olarak yapabilir ya da başvuru merkezlerinden yararlanarak ön başvuruda bulunabilirler.

Dijital takograf ehliyetimi kaybettim ne yapmalıyım?

Sürücü, kartın kaybolması veya çalınması halinde 7 takvim günü içerisinde yeni kart için başvurmalıdır. Kart verme otoritesi geçerli bir başvuru aldığı andan itibaren 5 gün içerisinde yeni bir kart vermekle yükümlüdür.

Dijital ehliyet kayıp başvurusu nereye yapılır?

Ehliyetini kaybedenler yeni ehliyet almak için cezasını ödemeli ve yeni sürücü belgesini almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sürücü kartım kayboldu ne yapmalıyım?

Kayıp ehliyet temini için Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde kimliğinizin de yanınızda bulunması gerekir. Kimliğiniz de kayıp ise kimlik yerine geçen belgelerden birini kullanabilirsiniz. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi alo 199'dan alabilirsiniz.