Lise mezunu jandarma astsubay olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Lise mezunu jandarma astsubay olabilir mi?
  2. Lise mezunu jandarma başvurusu ne zaman?
  3. Liseden sonra astsubay nasıl olunur?
  4. Jamyo başvuru ne zaman?
  5. Liseden sonra kadın astsubay nasıl olunur?
  6. 2021 Jamyo başvuru tarihi ne zaman?
  7. Jamyo kaç kişi alacak 2021?

Lise mezunu jandarma astsubay olabilir mi?

İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Adayların lise veya lise dengi meslek okullarından mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olması ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olması gerekiyor.

Lise mezunu jandarma başvurusu ne zaman?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular 12 Temmuz- 08 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

Liseden sonra astsubay nasıl olunur?

Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.

Jamyo başvuru ne zaman?

Başvurular, 12 Temmuz 2021 günü başlayıp, 08 Ağustos 2021 günü saat 23:59'da sona erecektir.

Liseden sonra kadın astsubay nasıl olunur?

KADIN ASTSUBAY NASIL OLUNUR, BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR? Astsubay olmak için liseyi bitirmiş olmanız veya üniversite sınavına girip astsubaylık için istenilen baraj puanını alırsanız Astsubaylık Meslek Yüksek Okuluna girerek 2 senenin sonunda astsubay olarak göreve başlayabilirsiniz.

2021 Jamyo başvuru tarihi ne zaman?

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yayınlanan ilana göre; Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular 12 Temmuz- 08 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

Jamyo kaç kişi alacak 2021?

(3) Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna temin edilecek (712) erkek kontenjanın %5'i (36 öğrenci) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarına tahsis edilecektir.