Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?

İçindekiler:

  1. Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?
  2. Nakdi ücret desteği kaç TL?
  3. 17 Nisan'dan sonra işe girenler nakdi ücret desteği alabilir mi?
  4. Nakdi destek devam ediyor mu?
  5. Pandemi ücretsiz izin hangi tarihten itibaren geçerli?
  6. Işkur nakdi ücret desteği ne demek?
  7. Ücretsiz izin ödeneği alan işsizlik maaşı alabilir mi?

Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?

Corona virüs pandemisi süresince ücretsiz izne ayrılan çalışanlar için ödenen nakdi ücret desteği 30 Haziran'da sona eriyor. 1 Temmuz itibariyle de corona virüs kısıtlamaları kapsamında alınan kısıtlamalar kaldırılıyor.

Nakdi ücret desteği kaç TL?

2021 NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR? 2021 yılı için ise günlük nakdi ücret desteği miktarı, tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (yüzde 21,56) artırılarak günlük 47,70 TL'ye çıkarılmıştı. Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödeniyordu.

17 Nisan'dan sonra işe girenler nakdi ücret desteği alabilir mi?

Ayrıca geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve istihdam taahhüdü bulunan teşvik kapsamında işe alınmış işçilerin de 17 Nisan 2020 öncesi işe alınmış olma şartı aranmadan nakdi ücret desteğinden yararlanılması mümkün. Nakdi ücret desteğinin tutarı nisan ayı ile birlikte günlük net 50 TL'ye yükseltilmişti.

Nakdi destek devam ediyor mu?

Kovid-19 salgını döneminde istihdamı korumak için 2020 yılı Mart ayında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve işten çıkarma yasağı uygulamaları 1 Temmuz 2021 itibariyle kontrollü normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sona erdi.

Pandemi ücretsiz izin hangi tarihten itibaren geçerli?

Fesih yasağının devam edeceği 17.05.2021 tarihine kadar pandemi ücretsiz izin uygulaması mevcut durumda devam etmektedir. Ancak yeni torba kanun ile öngörülen düzenlemeler dikkate alındığında bu sürenin otomatik olarak şimdilik 31.05.2021 tarihine kadar uzayacağı anlaşılmaktadır.

Işkur nakdi ücret desteği ne demek?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR? Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Ücretsiz izin ödeneği alan işsizlik maaşı alabilir mi?

Ücretsiz izne çıkarılanlar işsizlik maaşı da alamayacak Kısa çalışma ödeneği 24 Mart, ücretsiz izin aylığı 'de başladı. Zaten kısa çalışma ödeneğini hak edemeyenler ücretsiz izne çıktı. Ücretsiz izne çıkarılan kişilerin bundan sonraki süreçte işsizlik maaşı alma hakkı yok zaten.