Muhtara gelen tebligat ne olabilir?

İçindekiler:

  1. Muhtara gelen tebligat ne olabilir?
  2. Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  3. Savcılık tebligatı neden gelir?
  4. Muhtara yapılan tebligatta süre ne zaman başlar?
  5. Ptt'den adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  6. Tebligat barkod numarasını nasıl öğrenebilirim?
  7. Eve neden tebligat gelir?
  8. Cumhuriyet Savcılığından gelen tebligat nedir?
  9. Barkod numaramı nasıl öğrenebilirim PTT?
  10. Pasaport barkod numarası nerede yazar?
  11. Ilk tebligat muhtara yapılır mı?

Muhtara gelen tebligat ne olabilir?

Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar geçerlidir.

Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Savcılık tebligatı neden gelir?

Hukuk ve ceza mahkemelerinden gelen tebligatlar çoğunlukla hakkınızda açılmış dava, duruşma tarihi, vb ile ilgilidir. Bir dosyada tanık iseniz yine duruşma tarihi tarafınıza tebliğ edilecektir. Cumhuriyet Savcılıklarından gelenler ise çoğunlukla ifade vermeniz için olmaktadır.

Muhtara yapılan tebligatta süre ne zaman başlar?

Dolayısıyla ilgili tebligatta herhangi bir süre öngörülmüşse, kapıya haber verme kağıdının yapıştırıldığı günden sonraki gün verilen süre işlemeye başlar.

Ptt'den adıma gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar taraflarına gönderilen kargo tebligatları barkod numarasını girerek internet üzerinden hızlıca kontrol edebilmektedirler. PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Tebligat barkod numarasını nasıl öğrenebilirim?

İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin. 13 haneli kargo barkod numarasını açılan pencerede gerekli boşluğa yazın. Sağ tarafta mavi renkli kutuda yer alan "Sorgula" sekmesine tıklayın ve kargonuzla ilgili bilgileri görüntüleyin.

Eve neden tebligat gelir?

Yargı kuruluşları ya da idari kurumlar tarafından herhangi bir işe bağlı olarak taraflara gönderilen tebligat, ilgili kişinin kayıtlı olan son adresine bir zarf ile birlikte gönderilir. Tebligatın yapılacağı ilgili muhatabın bilinememesi ya da bulunamadığı durumlarda ilanen tebliğ yapılmaktadır.

Cumhuriyet Savcılığından gelen tebligat nedir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her belge resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kâğıda da “Tebligat” adı verilir.

Barkod numaramı nasıl öğrenebilirim PTT?

Eğer gönderinize ait barkod numarasını bilmiyorsanız; gönderinizin durumu hakkındaki bilgileri PTT kargo takip isimle sorgulama hizmeti sayesinde elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 4 numaralı PTT müşteri hizmetlerini aramak.

Pasaport barkod numarası nerede yazar?

Pasaport ve barkod numaranız başvuru kaydı sonrasında size verilmiş olan pasaport teslim fişi üzerinde yer almaktadır.

Ilk tebligat muhtara yapılır mı?

Dolayısıyla postacının, önce kişinin tebligatta yer alan adresine gitmesi, kapıyı çalışması, kapıyı açan olmazsa veya kapıyı açan olsa bile tebligatı almak istemezse o zaman tebligatı muhtara bırakması gerekir.