Psikolojik kalp çarpıntısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Psikolojik kalp çarpıntısı nasıl geçer?
  2. Kalp çarpıntısı için ne yapılmalı?
  3. Sürekli kalp çarpıntısı neden olur?
  4. Çarpıntı ve halsizliğe ne iyi gelir?

Psikolojik kalp çarpıntısı nasıl geçer?

Psikolojik nedenle ortaya çıkan çarpıntılar, hastanın duygusal sorunlarının çözülmesinden sonra kendiliğinden düzelir. Çarpıntı durumunda panik yapmamalı, ölüm korkusunu aklınızdan çıkartmalı, derin bir nefes alarak bir yere oturarak dinlenmeye ve kendinizi sakinleştirmeye odaklanmalısınız.

Kalp çarpıntısı için ne yapılmalı?

Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.

Sürekli kalp çarpıntısı neden olur?

Kalp çarpıntısı genellikle stres, egzersiz, soğuk algınlığı, panik atak ya da bazı ilaçların yan etkileri gibi durumlarda, kalbin normalden daha hızlı atmasıdır. Genelde birkaç saniye süren bu tür çarpıntıların nedeni önemsizdir.

Çarpıntı ve halsizliğe ne iyi gelir?

Kalp çarpıntısına; nane, kekik ve kedi otu gibi bitkiler dışında bazı çaylar da tiyi gelmektedir. Bu bağlamda çarpıntı yaşayan kişilere genellikle melisa ve lavanta çayları önerilmektedir. Melisa çayı, genellikle uyku problemi yaşayan kişiler için tavsiye edilen bir içecektir.