Boşanma kararı nüfusa ne zaman geçer?

İçindekiler:

  1. Boşanma kararı nüfusa ne zaman geçer?
  2. Anlaşmalı boşanma tebligatı ne zaman gelir?
  3. Anlaşmalı boşanma kararı alınmazsa ne olur?
  4. Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
  5. E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
  6. Boşanma davaları e devlette görünür mü?
  7. Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?
  8. Karara çıkmış dosya nereden öğrenilir?
  9. Boşanma davası açıldığını nasıl öğrenebilirim?
  10. Gerekçeli karar tebliğ edilmezse ne olur?

Boşanma kararı nüfusa ne zaman geçer?

Karar tebliğinden sonra 2 haftalık itiraz süresi vardır. Bu süre de mahkemeye itirazdan feragat dilekçesi verilerek kısaltılabilir. Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmemişse) karar kesinleşir ve genelde 4 – 5 gün içinde boşanma kararı nüfusa geçer.

Anlaşmalı boşanma tebligatı ne zaman gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir.

Anlaşmalı boşanma kararı alınmazsa ne olur?

Güncel hukuki düzenlemelere göre bu karar siz ayrıyetten yazılı olarak talep etmediğiniz takdirde tebliğe çıkartılmaz. Karar tebliğ edilmediğinde karar karşı tarafça temyiz edilemez veya kesinleşemez. Yani karar tebliğ edilmediği sürece sonuç doğurmaz.

Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?

Karara çıkmış dosya, sonuçlanmış bir dosyadır. Karı verilen bir dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde bu süre bir aydır.

Boşanma davaları e devlette görünür mü?

Boşanma Davası E-Devlette Hemen Görünür Mü? Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir.

Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?

Taraflardan biri ya da her ikisi tebliğ edilen gerekçeli karara ilişkin iki haftalık süre içerisinde hiçbir işlem yapmazlarsa: iki haftalık sürenin dolmasından sonra mahkemece kararın kanun yollarına götürülmediğinden kesinleşme yapılması gerekir. Karar bu şekilde kesinleşir.

Karara çıkmış dosya nereden öğrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Boşanma davası açıldığını nasıl öğrenebilirim?

Boşanma davası aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine işlendiğinde E-Devlet üzerinde de görünür hale gelir ve bu sayede kendi açtığınız boşanma davasını veya size açılan boşanma davasını rahatlıkla görebilirsiniz.

Gerekçeli karar tebliğ edilmezse ne olur?

Gerekçeli karar yazıldıktan hemen sonra taraflara tebliğ edilir. ... Greekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.