Seboreik dermatit ne tetikler?

İçindekiler:

  1. Seboreik dermatit ne tetikler?
  2. Seboreik dermatite neden olan mantar?
  3. Seboreik dermatit geçer mi?
  4. Seboraik dermatit tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
  5. Seboreik dermatit kendiliginden gecer mi?

Seboreik dermatit ne tetikler?

Seboreik Dermatit yorgunluk, stres, düzensiz beslenme, alerjenik besinler, değişene hava durumu gibi sebepler nedeni ile çıkan fakat sebebi tam olarak da bilinmeyen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın diğer bir adı ise yağlı egzama olarak geçer.

Seboreik dermatite neden olan mantar?

Bazı çalışmalarda da seboreik dermatite malassezia adı verilen bir mantar türünün neden olduğu belirtilmiştir. Malassezia mantarı ciltte doğal olarak bulunan bir mantar çeşidi olmasına rağmen bazı faktörler bu mantarın hastalık yapıcı şekle bürünmesine neden olabilir.

Seboreik dermatit geçer mi?

Seboreik egzama olarak da bilinen bu hastalık tedaviye ihtiyaç duymadan kendiliğinden iyileşebilir. Bazı kişilerde hastalığın sebep olduğu belirtilerin düzelmesi içinse tekrar eden tedavi uygulamaları gerekebilir.

Seboraik dermatit tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Seboreik dermatit tedavisinde kullanılan ilaçlar reçeteli ilaçlar ve reçetesiz ilaçlar olarak ayrılmaktadır. Bu ilaçlar arasında Lokal steroid, antifungaller, lokal metranidazol, vitamin D3 analogları, isotretinoinler bulunur. Aynı zamanda tedavi seçeneklerinden biri de fototerapi olarak sayılabilir.

Seboreik dermatit kendiliginden gecer mi?

Seboreik dermatit; kafa derisi, yüz, göğsün üstü ve sırt, koltuk altı ve genital bölgeler gibi vücudun yağlı bölümlerinde ortaya çıkan kırmızı cilt döküntüleridir.Bebeklerin kafa derisindeki seboreik dermatit genellikle kendiliğinden geçer.