Bebeğim gazlı ne yemeliyim?

İçindekiler:

  1. Bebeğim gazlı ne yemeliyim?
  2. Mide gazı olanlar ne yememeli?
  3. Bebekte gaz olmaması için anne nelere dikkat etmeli?
  4. Gazı olan insan ne yemeli?

Bebeğim gazlı ne yemeliyim?

Özellikle kolik bebek annelerinin gaz sancılarını azaltabilmesi için gaz yapabilen kuru baklagiller, lahana, turp, karnabahar, brokoli, soğuk şekersiz süt ve yoğurt gibi besinlerin kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Annenin yemeklerinde kimyon kullanması, bebeğin gaz sorununu azaltabilir.

Mide gazı olanlar ne yememeli?

FODMAP adı verilen karbonhidratlar, özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde şişkinlik ve diğer sindirim semptomlarına neden olabilir. Bunun için yüksek FODMAP içeren (buğday, soğan, sarımsak, brokoli, lahana, karnabahar, enginar, fasulye, elma, armut ve karpuz) uzak durulması önerilir.

Bebekte gaz olmaması için anne nelere dikkat etmeli?

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.

Gazı olan insan ne yemeli?

Çiğ sebze ve meyveleri azaltın. Sebzeleri pişirerek tüketmek, gaz olasılığını azaltır. Yemekten hemen sonra anason, nane ya da papatya çayı içmeye özen gösterin. Çorba ve sulu yemeklere kepek atıp tüketin.