SGK sigortam var mı?

İçindekiler:

  1. SGK sigortam var mı?
  2. Sigorta sorgulama nasıl yapılır?
  3. 4A SGK primi ne kadar?
  4. Sağlık sigortam olduğunu nasıl öğrenirim?
  5. Öğrenciyim sigortam var mı?
  6. E-devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?
  7. Özel sağlık sigortası nereden öğrenilir?
  8. Sigortamı nereden kontrol edebilirim?

SGK sigortam var mı?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigorta sorgulama nasıl yapılır?

Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

4A SGK primi ne kadar?

4/a (SSK) Kapsamındaki Sigortalılar İçin Ödenecek Prim Tutarları
DönemAylık Kazanç Alt Sınırına Göre Ödenecek Aylık Prim
01.01.2021 – 31.12.20211.162,69 TL
2020 Yılı (Asgari Ücret Desteği Hariç)
01.01.2020 – 31.12.20201.103,63 TL
5 Puanlık Prim İndiriminden Yararlananlar İçin
4 satır daha

Sağlık sigortam olduğunu nasıl öğrenirim?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna "GSS Borç Dökümü" yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Öğrenciyim sigortam var mı?

* Öğrencilik işlemleri SGK sistemine işlemediği için anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 25 yaş altı üniversite öğrencisi gençler ile üniversiteden mezun olan 25 yaş altı gençlerin sağlık hizmetinde sorun yaşamaları halinde SGK İl Müdürlüklerine başvurarak sağlık sigortasını kontrol ettirmeleri önerilmektedir.

E-devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz.

Özel sağlık sigortası nereden öğrenilir?

Özel sağlık sigortası almak için şu yolları izleyebilirsiniz: Sigorta acenteleri üzerinden. Sigorta şirketlerinin çağrı merkezilerinden. Sigorta şirketlerinin web sitelerinden.

Sigortamı nereden kontrol edebilirim?

ALO 170 ARACILIĞIYLA SİGORTA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın.
  • Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
Daha fazla öğe...