Zona hastalığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Zona hastalığı neden olur?
  2. Zona nedir neden olur tedavisi?
  3. Zona döküntüsü nasıl olur?
  4. Zona hastalığı için ne iyi gelir?
  5. Zona hastalığı için hangi doktora gidilir?
  6. Zona hastalığı hangi bölgelerde çıkar?

Zona hastalığı neden olur?

Zona hastalığı, suçiçeği hastalığına neden olan Varicella zoster virüsünden kaynaklanır. Daha önce suçiçeği geçirmiş hemen her birey zona hastalığına yakalanabilir. Ancak suçiçeği geçiren herkes zona geliştirmez. Suçiçeği iyileştikten sonra virüs sinir sistemine yerleşerek yıllarca uykuda kalabilir.

Zona nedir neden olur tedavisi?

Zona hastalığı uyku halindeki virüslerin tekrar aktive olması sonucu oluşur. Üzerinde bulunduğu sinirin etkili olduğu cilt bölgesinde bölgesel bir iltihaplanma ve döküntü gelişimine neden olur. Ağrı bu bölgedeki iltihaplanma ile etkilenen sinir hücreleri vasıtası ile hissedilir.

Zona döküntüsü nasıl olur?

Etkilenen bölgede kırmızı yama şeklinde kızarıklık tipiktir. Bu başlangıç belirtilerinden 1-5 gün sonra, döküntüler oluşur ve bunlar içi sıvı dolu kabarcık kümelerine dönüşür. Nadir durumlarda karakteristik zona döküntüleri görülmez. Döküntüler suçiçeği ile aynıdır fakat suçiçeğindeki gibi tüm vücutta görülmez.

Zona hastalığı için ne iyi gelir?

Zona hastalığı tedavisi için varisella zoster virüsüne karşı etkili asiklovir ve valasiklovir isimli antiviral ilaçlar kullanılır. Ağrı, yanma, batma gibi belirtiler için de ağrı kesici haplar, kremler ve losyonlar reçete edilir.

Zona hastalığı için hangi doktora gidilir?

Zona Hastalığı Tedavisi için Hangi Doktora Gidilmelidir? Zona, cilt üzerinde çeşitli belirtilerle kendini gösteren bir hastalık olduğundan, zona tedavisinde bir dermatoloji polikliniğine başvurulması önerilir.

Zona hastalığı hangi bölgelerde çıkar?

Zona hastalığı genellikle sırt ve gövdede tek taraflı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Bazı kişilerde, döküntüler kişinin yüz bölgesinde de meydana gelebilir ve bu durum yüz kaslarında zayıflık ile sonuçlanabilir.