Devlet Hastanesi sağlık raporu verir mi?

İçindekiler:

  1. Devlet Hastanesi sağlık raporu verir mi?
  2. Devlet hastanesinden sağlık raporu almak için hangi bölümden alıyor?
  3. Sağlık raporu kaç sene geçerli?
  4. Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu ne kadar geçerli?
  5. Sağlık raporu süreli mi?
  6. Işe girmek için sağlık raporu nereden alınır?

Devlet Hastanesi sağlık raporu verir mi?

Devlet hastanelerinden tam teşekküllü ve hiçbir ücret ödemeden sağlık raporu alabilirsiniz. Fakat bu işlem biraz uzun sürebilir. İlk önce 182'yi aramalısınız. Verilen tarihte doktora muayene olup istenen tetkikler yapılmalıdır.

Devlet hastanesinden sağlık raporu almak için hangi bölümden alıyor?

Devlet hastanesinden raporu almak için başvurduğunuz takdirde sizi belirli bazı bölümlerdeki doktorlara gönderirler ve bu doktorlardan muayene olmanız istenir. Muayene olmak için gideceğiniz bölümler aşağıdaki gibidir; İç hastalıkları (Dahiliye) Kulak – Burun – Boğaz (KBB)

Sağlık raporu kaç sene geçerli?

İşyeri hekimleri tarafından çalışan kişilere verilen ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır. Ancak tehlikeli sınıflardaki yer alan işyerleri için bu süre 3 yıldır.

Aile hekimliğinden alınan sağlık raporu ne kadar geçerli?

Aksi belirtilmedikçe sağlık kurullarının düzenlediği raporların geçerlilik süresi 2 yıl olarak tespit edildi. Ayrıca tüm raporlara itiraz yöntemleri belirlendi ve farklı uygulamalar sonucu süreçlerin uzaması ve vatandaşlarımızın gereksiz iş ve zaman kaybına uğramaları engellendi.

Sağlık raporu süreli mi?

Maddeden de anlaşılacağı üzere raporlar süreli veya süresiz olarak verilmektedir. Süresiz olarak verlen raporların süresi dolmadan yenisi verilmez.

Işe girmek için sağlık raporu nereden alınır?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet ...