Yakinma ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Yakinma ne demek TDK?
  2. Pişmanlık kısaca ne demek?
  3. Özverili olmak ne demek?
  4. Eleştiri nedir örnekleri nelerdir?
  5. Tahmin nedir örnekler?
  6. Yakinir nedir?
  7. Pişmanlık duymak nedir?
  8. Pişmanlık duymak ne demektir?
  9. Fedakar olmak ne demek?
  10. Katılım nedir ne anlama gelir?
  11. Eleştiri Nasıl Anlaşılır?
  12. Azımsamak ne demek örnek?
  13. Acı acı yakınmak ne demek?
  14. Pişmanlık nasıl bir duygu?
  15. Pişmanlık nedir ve örnekleri?
  16. Pişman olmaktan nasıl kurtulurum?

Yakinma ne demek TDK?

Yakınma, olumsuz bir durumdan memnun olmamak, bu durumdan şikâyetçi olmak, sızlanmak, rahatsız olmak ve bu olumsuz olayla ilgili huzursuzluğunu dile getirmektir.

Pişmanlık kısaca ne demek?

Pişmanlık bir insanın geçmişteki davranışlarından hoşnut olmama duygusudur. İnsanın belirli bir eylemi yerine getirdikten sonra üzüntü, utanç, mahcubiyet veya suçluluk karışımı bir duygu hissetmesi; "Keşke öyle yapmasaydım!

Özverili olmak ne demek?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında özveri kelimesi 'Bir amaç adına ya da gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir durum için, kişisel çıkarlardan vazgeçme, fedakarlık' anlamlarına gelmektedir.

Eleştiri nedir örnekleri nelerdir?

Eleştiri cümlelerinde, bir şeyi eksik ya da üstün yanlarıyla ortaya koyma, olumlu ya da olumsuz yönleriyle değerlendirme söz konusudur. Örnek: – İşe her gün üniformasız geliyor ve kuralları dikkate almıyorsun. – Bu konuda söylenen haklı sözlere kulak asmadığını görüyorum.

Tahmin nedir örnekler?

Tahmin veya sezgi cümleleri, bir olayın veya durumun yönü, şekli, zamanı veya sonucu hakkında bazı bilgi ve deneyimlere dayanılarak yapılan kestirmeleri ifade eder. ... Örneğin “Milli takımın bu maçı 3-2 kazanacağını düşünüyorum.” cümlesinde, kişinin bilgi ve deneyimlerine dayanarak yaptığı bir tahmin söz konusudur.

Yakinir nedir?

YAKÎNEN. (ﻳﻘﻴﻨﺎً) zf. (Ar. yaḳіn “kesin bilgi”nin tenvinli şekli yaḳіnen) (Bilgi ve bilme için) Şüphe edilecek hiç bir tarafı olmaksızın, kesin ve sağlam olarak, şüphesiz: Nihâyet yüz seneden ziyâde yaşayamayacağını yakînen bilir (Nâmık Kemal).

Pişmanlık duymak nedir?

Pişmanlık, yaşamımız boyunca pek çok kez hissettiğimiz, tekrar olmasın diye çabaladığımız bir duygudur. ... Düzeltilmesi gereken ilişkilerin düzeltilmemesi, başarısız olma korkusuyla vazgeçilen istekler ve hayaller vb. durumlar kişilerin pişmanlık duymasına yol açar.

Pişmanlık duymak ne demektir?

Pişmanlık duymak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Pişman olmak. "Bir anlık öfkeyle, daha sonra pişmanlık duyacağın sözler söyleme."

Fedakar olmak ne demek?

Fedakârlık, Arapça feda ve Farsça kâr kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kavram. Eş anlamlısı özveri. Türk Dil Kurumu'nun Büyük Türkçe Sözlüğü'nde özveri, “bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme” anlamında kullanılmaktadır.

Katılım nedir ne anlama gelir?

Sözlük anlamı olarak katılım, “Bir kararın hazırlanması, olgunlaştırılması, alınması, uygulanması ve son olarak denetlenmesi aşamalarından birine, birkaçına veya bütününe, o karardan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecek kişi ya da kurumların, güçleri oranında katılması, katkıda bulunması” anlamına gelmektedir.

Eleştiri Nasıl Anlaşılır?

Bu nedenle parçalara bölerek ele alacağız:
  1. 1) Eleştiri, geçerli olmalıdır.
  2. 2) Eleştiri, mantık süzgecinden geçirilmiş olmalıdır.
  3. 3) Eleştiri, nasıl daha iyi yapılabileceğine dair düşünceler ve öneriler içermelidir.
  4. 4) Eleştiri, olumlu ve olumsuz taraflar içermelidir.
  5. 5) Eleştiri düşmanlık değil, dostluk içermelidir.
Daha fazla öğe...

Azımsamak ne demek örnek?

Azımsamanın bir diğer anlamı, bir kişiyi davranışları ya da sözleri nedeniyle beğenmemek demektir. Sadece somut ve maddi şeyler için azımsamak kelimesi kullanılabilir. Örnek Cümleler: 1- Tekrar göz attığımda kitaplarının azımsadığımdan daha fazla olduğunu gördüm.

Acı acı yakınmak ne demek?

Sızlanmak, sızlanarak anlatmak, şikâyet etmek.

Pişmanlık nasıl bir duygu?

Pişmanlık, yaşamımız boyunca pek çok kez hissettiğimiz, tekrar olmasın diye çabaladığımız bir duygudur. ... Düzeltilmesi gereken ilişkilerin düzeltilmemesi, başarısız olma korkusuyla vazgeçilen istekler ve hayaller vb. durumlar kişilerin pişmanlık duymasına yol açar.

Pişmanlık nedir ve örnekleri?

Pişmanlık ifade eden cümlelerde kişi olumsuz bir durumla karşılaşmış demektir. ... Fakat geçmişte kişinin elinde bir fırsat varken, bu fırsatı kaçırmış ve yapmadığı bir şeyden dolayı bugün üzülüyorsa, o durumu hayıflanma kavramı ile ifade edebiliriz. Örnek: – Borç vermeseydim, dolandırılmayacaktım.

Pişman olmaktan nasıl kurtulurum?

Kızmak yerine kendinizi ve size pişmanlık yaşatanları affedin. Pişmanlıklara odaklanmayı bırakmayı deneyin. Başarısız olmanıza odaklanmak yerine hedefinize başka bir yoldan ulaşmaya çalışın, başka yollar deneyin. Kendinize, geçmişinize ve geleceğinize göz atın.