Kız çocuğu babadan maaş alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kız çocuğu babadan maaş alabilir mi?
  2. Vefat eden sigortalının hak sahibi konumundaki anne ve babasından her birinin payı ne kadardır?
  3. Ölen kişinin emekli maaşı ne zaman bağlanır?
  4. Ölen sigortalının anne ve babasına hesaplanacak aylığın yüzde kaçı bağlanır?
  5. Ölen sigortalının anne veya babasına hesaplanacak aylığın kaçı bağlanır?
  6. Kocadan emekli maaş alan babasının maaşını alabilir mi?
  7. Ölen eş maaşı ne zaman bağlanır?
  8. Vefat eden emeklinin eşine ne kadar maaş bağlanır?

Kız çocuğu babadan maaş alabilir mi?

Emekli Sandığı emeklisi olan bekar kız çocuğu, yine Emekli Sandığı emeklisi olan babasının vefatı halinde, babasından bağlanacak yetim aylığını tercih edebilir. Tek hak sahibi olan kız çocuğuna bağlanacak aylık, babasının emekli aylığının yüzde 50'si kadar olur. ...

Vefat eden sigortalının hak sahibi konumundaki anne ve babasından her birinin payı ne kadardır?

Anne ve babasının ölümü halinde çocuklara yüzde 50 oranında ölüm aylığı ödenir. Ayrıca ölen sigortalının emekli maaşının yüzde 90'ını aşmayacak şekilde (alt sınır aylık) yakınlarına maaş bağlanır ve bu maaş da eşe 2, çocuğa 1 hisse olarak pay edilir.

Ölen kişinin emekli maaşı ne zaman bağlanır?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul eş yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. İkinci eş de ölürse sadece bir eşten aylık bağlanır. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

Ölen sigortalının anne ve babasına hesaplanacak aylığın yüzde kaçı bağlanır?

Hesaplanan aylığın bağlanmasında dul eşe %50'si, çocuğu yoksa %75'i, şartları sağlayan çocukların her birine %25'i, sigortalının ölmesi halinde anasız veya babasız kalmış ya da eşin evlenmesi halinde çocuğa hesaplanan aylığın %50'si, hak sahibi eş ve çocuklardan artan gelir olması halinde sigortalının şartı sağlayan ...

Ölen sigortalının anne veya babasına hesaplanacak aylığın kaçı bağlanır?

Hak sahibi olarak yalnız çocukların kalması durumunda çocuklardan sigortalı- nın ölümü ile anasız ve babasız kalan veya sonradan bu duruma düşenlerle, ana ve babaları arasında evlilik bağı bulunmayan veya sigortalının ölümü tarihinde evlilik bağı bulunmakla beraber ana veya babaları sonradan evlenenler ile kendi- ...

Kocadan emekli maaş alan babasının maaşını alabilir mi?

SSK veya Bağ-Kur kapsamında çalışan ya da emekli olan kız çocuğuna, bekar veya dul olması koşuluyla yetim aylığı bağlanıyor. Babanız Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, SSK emeklisi olduğunuzdan, babanızdan aylık bağlanabilecekti.

Ölen eş maaşı ne zaman bağlanır?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. İkinci de ölürse sadece bir eşten aylık bağlanır. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

Vefat eden emeklinin eşine ne kadar maaş bağlanır?

Ölüm halinde eşin ölümü halinde hayatta kalan eşe son alınan maaşın yüzde 75'i bağlanıyor. Çalışıyorsanız, alacağınız miktar yüzde 50 oluyor. * Eşin dışında bir de yetim varsa ki kız çocukları bekarsa hayatlarının sonuna kadar bu aylığı alabiliyor. O zaman eş yüzde 60, yetim yüzde 30 oranında maaş alıyor.