Çocuklarda ishal olunca ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda ishal olunca ne yapmalı?
  2. Çocuklarda ishale karsi ne iyi gelir?
  3. 2 yaşındaki çocuğun ishaline ne iyi gelir?
  4. Uzun süreli ishal neyin belirtisi?
  5. Geçmeyen ishal nasıl geçer?

Çocuklarda ishal olunca ne yapmalı?

Çocuğunuz 6 aydan büyükse ve ek gıda alıyorsa öğünlerinde çorba (yağsız şehriye veya yoğurt çorbası), haşlanmış patates, yoğurt (veya ayran), pirinç lapası kullanın. Meyve olarak elma, şeftali ve muzu tercih edin. Çok şekerli gıdalar, ishal miktarını arttıracağı için uzak durun.

Çocuklarda ishale karsi ne iyi gelir?

Anne sütü, ishalden koruyan önemli bir besin kaynağıdır. Anne sütü alan bebekler daha çabuk iyileşmektedir. Eğer çocuk 6 aydan büyük ise ishal durumlarında ev yoğurdu, patates püresi, pirinç lapası ve muz püresi verilebilir.

2 yaşındaki çocuğun ishaline ne iyi gelir?

Meyve olarak şeftali ve muz; katı yiyeceklerden yağsız makarna ve pirinç pilavı, haşlanmış patates ve patates püresi, haşlanmış yağsız et ve tavuk yenilebilir. Vücuttaki sıvı kaybının ağır olduğu ya da çocuğun kusma nedeniyle sıvı alamadığı durumlarda tedavinin hastaneye yatırılarak yapılması gerekir.

Uzun süreli ishal neyin belirtisi?

İki günden uzun süren ishal Kronik olarak seyreden bir ishal kullandığınız bir ilacın veya düzenli olarak yemeğe başladığınız bir gıdanın yan etkisi olabilir. uzun süreli ishal, ülseratif kolit, Crohn hastalığı ya da irritabl bağırsak sendromu gibi yukarıda bahsedilen durumlardan birinin belirtisi olabilir.

Geçmeyen ishal nasıl geçer?

– Havuç, soyulmuş elma, pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran birçok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir. – Yemeklerden sonra bir bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz. – Muzun ishali hafifletici ve geçirici özelliği vardır. Günde birkaç kez yenebilir.