SGK dökümü nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. SGK dökümü nasıl sorgulanır?
  2. E-Devlet SSK prim Sorgulama Nasıl Yapılır?
  3. 4A Sorgulama nedir?
  4. 4 A Hizmet Dökümü aktif nedir?

SGK dökümü nasıl sorgulanır?

– Öncelikle e-devlet içinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Burada çıkan seçenekler arasında “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini bulup girin. – Kısa yol için bu linke tıklayabilirsiniz. – Linke tıkladıktan sonra karşınıza kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır.

E-Devlet SSK prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın. Sitede “4A Hizmet Dökümü” alanına tıklayın.

4A Sorgulama nedir?

4A hizmet dökümü, her sigortalı çalışanın ulaşabileceği bir hizmettir. Bu hizmet dökümü üzerinden sigorta bilgisi, ilk sigorta başlangıç tarihi ve işe giriş çıkış tarihlerine, prim bilgisi gibi sigorta hakkındaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

4 A Hizmet Dökümü aktif nedir?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. ... Bu yönüyle işçilere (4/a), bağımsız çalışanlara (4/b) ve memurlara (4/c) bakıyoruz.