Sinüzit için hangi ilacı kullanmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sinüzit için hangi ilacı kullanmalıyım?
  2. Sinüzit antibiyotik kullanmadan geçer mi?
  3. Sinüzit için hangi antibiyotik kullanılır?
  4. Sinüzit geçmezse ne olur?
  5. Sinüzitin vucuda etkileri nelerdir?

Sinüzit için hangi ilacı kullanmalıyım?

Kronik sinüzit tedavisinde kullanılan en önemli ilaçlar antibiyotikler ve burun içinden sprey olarak kullanılan steroidlerdir. Antibiyotik tedavi süresi kronik sinüs enfeksiyonlarında en az 2-3 hafta olmalıdır.

Sinüzit antibiyotik kullanmadan geçer mi?

Her sinüzit enfeksiyonunda antibiyotik kullanılmaz. Virüs ve mantarlara bağlı sinüzitlerde antibiyotikler etkisizdir. Bakterilere bağlı gelişen sinüzitin büyük kısmı antibiyotik kullanmadan vücut direnci ile ortadan kalkar. Enfeksiyon şiddetli ve uzun süreli ise antibiyotik kullanımı önerilir.

Sinüzit için hangi antibiyotik kullanılır?

Genellikle tercih edilen antibiyotikler; Amoksisilin, amoksisilin-klavulinik asit, claritromisin, sefuroksim, sefprozil, lorakarbef, siprofloksasin ve levofloksasin olmaktadır.

Sinüzit geçmezse ne olur?

Sinüzit tedavi edilmezse enfeksiyon kronikleşir. Sürekli geriye doğru mikroplu materyalin akması neticesinde kronik bronşit, amfizem, pnömoni gibi akciğer hastalıkları ya da çok nadir de olsa menenjit, beyin apsesi, kronik farenjit gibi durumlar görülür” dedi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Op.

Sinüzitin vucuda etkileri nelerdir?

Akut sinüzit olgularında yüzdeki ve alındaki ağrı çok şiddetli olabiliyor. Baş ağrısına, göz ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ağız kokusu ve geniz akıntısı eşlik edebiliyor. Sinüs çıkışının uzun süre kapandığı durumlarda kronik sinüzit gelişebiliyor" diye konuştu.