D vitamini en iyi hangi saatlerde alınmalı?

İçindekiler:

  1. D vitamini en iyi hangi saatlerde alınmalı?
  2. Gölgede D vitamini alınır mı?
  3. D vitamini emilimi nasıl olur?
  4. Vitamin hapları ne zaman alınmalı?

D vitamini en iyi hangi saatlerde alınmalı?

· Mart-ekim arası, özellikle güneş ışınlarını dik geldiği 11.00-15.00 arasındaki saatler D vitaminin dönüşümü için en etkili dönemdir.

Gölgede D vitamini alınır mı?

En önemlisi daha çok güneş daha fazla D vitamini anlamına gelmemektedir. Deriden bir miktar D vitamini yapıldıktan sonra yapım durur, yıkım başlar. Dolayısıyla fazla güneş ışını aldığınızda D vitamini üretmediğiniz gibi zararlı, kanserojen olan güneş ışınlarına maruz kalmış olursunuz.

D vitamini emilimi nasıl olur?

Ultraviyole güneş ışınları deri üzerindeki yağları harekete geçirerek daha sonra vücut tarafından emilen vitamini üretir. Ağız yoluyla alındığında D vitamini yağlar ile birlikte bağırsak duvarlarından emilirler.Vücuda besinler yoluyla Provitamin-D şeklinde alınır,güneş ışınlarının etkisiyle D vitaminine dönüşür.

Vitamin hapları ne zaman alınmalı?

Sabah ya da akşam içilebilir ama mutlaka tok karnına almak doğrusudur. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Avrupa'da kadınların yüzde 75'i multivitamin kullanıyor. Takviyeleri belirli aralıklarla kullanmanız lazım. 1- Günde beş taneden fazla farklı besin takviyesi kullanmayın.