Ikametgah nasıl düşürülür?

İçindekiler:

  1. Ikametgah nasıl düşürülür?
  2. Adres kodu uygulaması ne zaman başlayacak?
  3. Kapı numarası nasıl yapılır?
  4. İkametgah adresi nasıl değiştirilir?

Ikametgah nasıl düşürülür?

ADRES DEĞİŞİKLİKLERİNİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR İkametgah adresinizi değiştirmek için taşındığınız yeni yerin Nüfus Müdürlüğü'ne gidip adresi bildirimi yapılıyor. Nüfus Müdürlükleri'ne yapılan başvuruda beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Adres kodu uygulaması ne zaman başlayacak?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 1 Mart itibariyle zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde Adres Kodlarını kullanmaya başlayacak. Ev sahipleri Ulusal Adres Veri Tabanı'nda kayıtlı adres kodlarına muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilecekler.

Kapı numarası nasıl yapılır?

Numarataj belgesi nerden nasıl alınır? Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır. Adres Yönetim Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile numarataj servisine başvurulur. Bu dilekçede binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle belirtilir.

İkametgah adresi nasıl değiştirilir?

Kişinin yerleşim yerini değiştirerek başka bir adrese taşınması sonucunda ikametgah adresini de değiştirmesi gerekmektedir. İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir.