Namaz bittikten sonra hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Namaz bittikten sonra hangi dualar okunur?
  2. Namazda Tesbihten sonra hangi dua okunur?
  3. Namazlardan sonra hangi zikirler çekilir?
  4. Her namazdan sonra dua etmek gerekir mi?
  5. Namazda selam verdikten sonra hangi dualar okunur?
  6. Sabah namazından sonra hangi tesbih çekilir?
  7. Her namazdan sonra tesbih çekmek şart mı?
  8. Peygamber Efendimiz'in yaptığı dualar nelerdir?
  9. Namazın sonunda selam verirken ne denir?

Namaz bittikten sonra hangi dualar okunur?

Namaz bitince "Allâhümme entesselâmü ve minkesselâm tebêrakte yâ zel celâli vel ikrâm" duası okunur. Anlamı: "Allah'ım! Sen kurtuluş merciisin. Esenlik ve güvenlik sendedir.

Namazda Tesbihten sonra hangi dua okunur?

Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim. Ayetel Kürsi okunduktan sonra ve tesbih bitince Lâ ilâhe illâllahu vahdehû lâ şerike leh. Lehu`l-mulku ve lehu`l-hamdu ve huve alâ kulli şey`in kadîr.

Namazlardan sonra hangi zikirler çekilir?

Namazlardan sonra otuz üçer kere “Sübhanallah”, “Elhamdülillah”, “Allahu ekber” diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir.

Her namazdan sonra dua etmek gerekir mi?

İslam dinine göre namaz kılmak her Müslümanın üzerine vazife olan görevler arasında bulunur. Namazdan sonra dua etmek ve Tesbihat yapmak ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)'in sünnetleri arasında yer alır. ... Muhammed (s.a.v.) “beş vakit namazdan sonra yapılan dua kabul olunur” diye buyurmuştur.

Namazda selam verdikten sonra hangi dualar okunur?

Namaz kılındıktan sonra ve selam verildikten sonra 33, defa Sübhânellah, 33 defa el-Hamdü lillâh ve 33 defa: Allâhü ekber denmesi gerekir. Peygamber Efendimiz tarafından namazlardan sonra tesbihat yapmanın önemi şu şekilde ifade edilmiştir.

Sabah namazından sonra hangi tesbih çekilir?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır.

Her namazdan sonra tesbih çekmek şart mı?

Farz olan vakit namazlarından sonra tesbih çekmek sünnettir. Peygamber Efendimiz (SAV), ömrü boyunca namazlardan sonra tesbihatlar çekmiş ve bunu da ümmetine tavsiye etmiştir. ... Tesbihat, camilerde her vakit namazdan sonra yapılıyor.

Peygamber Efendimiz'in yaptığı dualar nelerdir?

"Allah'ım! Kuşkusuz ben tembellikten, yaşlılıktan, günah işlemekten, borçlanmaktan, kabir fitnesinden ve azabından, cehennem fitnesi ve azabından, zenginliğin fitnesinin şerrinden sana sığınırım. Fakirliğin fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım. Mesih Deccal'ın fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım.

Namazın sonunda selam verirken ne denir?

Allah daha iyi bilir. Selam verirken namazdan çıkmaya niyet etmek farz değildir. Selamın en kamil şekli sağa ve sola dönerek iki kere esselamu aleyküm ve rahmetullah demek.