Pandemi Sosyal Destek nasil basvuru yapilir?

İçindekiler:

  1. Pandemi Sosyal Destek nasil basvuru yapilir?
  2. Eğitim yardımı kimlere verilir?
  3. Eğitim yardımı kaydı nasıl yapılır?
  4. Devlet eğitim desteği nasıl alınır?

Pandemi Sosyal Destek nasil basvuru yapilir?

e-Devlet'in içinde yer alan “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” sayfasına girilir. Sayfaya girince sistem T.C. Kimlik numarası ve şifre isteyecektir. Kimlik numarasını ve şifreyi yazdıktan sonra yapılacak işlemler aşağıda yer almaktadır.

Eğitim yardımı kimlere verilir?

Şartlı eğitim yardımı, bu grup içerisinde yer alanlar arasında örgün eğitime katılan çocuklara eğitimin başlangıcından, lise öğretimini bitirene kadar, öncelikli olarak çocuğun annesi olmak üzere, çocuğun babası veya çocukla aynı hanede yaşayan ve çocuğun bakımını üstlenen reşit bireylere verilir.

Eğitim yardımı kaydı nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Devlet eğitim desteği nasıl alınır?

Öncelikle 1500 TL okul yardımı için tüm öğrenciler ve ihtiyaç sahibi durumdaki aileleri (velileri) başvuru yapabiliyor. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl-İlçe müdürlüklerine veyahutta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na gerçekleştiriliyor.