Kekik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kekik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?
  2. Kekik suyu ne kadar süre kullanılmalı?
  3. Kekik suyunun sağlığa ne gibi zararları vardır?
  4. Kekik çayının zararları var mı?

Kekik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller. Antiseptik ve antioksidan özelliğe sahip olan kekik suyu sivilce tedavisini destekler.

Kekik suyu ne kadar süre kullanılmalı?

Kekik suyu, kemik sağlığı için tercih edilebilir. Kalsiyum açısından zengin olduğundan, haftada mutlaka 1-2 kez tüketilmesi öneriliyor.

Kekik suyunun sağlığa ne gibi zararları vardır?

Bazı kanser türlerinin semptomlarını kötüleştirebilir. Kekik çayı vücutta östrojen gibi davranabilir. Bu da meme kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hormona duyarlı kanser türlerinin semptomlarının kötüleşmesine neden olabilir. Bu tür rahatsızlıkları olanlar kekik çayından kaçınmalıdır.

Kekik çayının zararları var mı?

Kekik Çayı Zararları Gebelik döneminde tüketimi, düşük riskini artırabilir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin kullandıkları ilaçların etkilerini azaltabilir. Mide bulantısı veya ishal sorunlarına yol açabilir. Kusma olması durumunda, uzman doktorlarla mutlaka görüşülmelidir.