Selati vitir namazı nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Selati vitir namazı nasıl kılınır?
  2. Vitir namazı Kılınmazsa olur mu?
  3. Vitir vacip namazında hangi dua okunur?
  4. Vitir namazında kunut duaları neden okunur?
  5. Selati vitir namazı kaç rekattır nasıl kılınır?
  6. Selati vitir 3 rekatta ne okunur?
  7. Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak zorunlu mudur?
  8. Vitir vacip namazının son rekatında ne okunur?
  9. Vitir namazında kunut duasını bilmiyorsak ne okumalıyız?

Selati vitir namazı nasıl kılınır?

Vitir namazı için nasıl niyet edilir? Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vacip vitir namazımı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

Vitir namazı Kılınmazsa olur mu?

Yatsı ile vitir namazı ayrı ayrı namazlardır. Birinin kılınmaması diğerine engel olmaz. ... Vitir namazı Hanefiye göre vacip olduğu için terkedilmemesi gerekir. Onu da kılmak gerekir.

Vitir vacip namazında hangi dua okunur?

– Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. – "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. -"Allah'u Ekber" denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir.

Vitir namazında kunut duaları neden okunur?

Kunut duaları, herhangi bir sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a dua etmek ve sığınmak anlamında okunması tavsiye edilen bir duadır. Kunut duaları kılınan 5 vakit farz namazlarda bulunmaz, vitir vacipte yer almasının nedeni, vacip namazı farz namazlardan ayırmak için olduğu rivayet edilmektedir.

Selati vitir namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Vitir namazı kılınışı; yatsı namazdan sonra 3 rekat kılınan ve Selati vitir namazı olarakta bilinen, vacip bir namazdır. Diğer namazlardan farklı olarak, vitir namazının üçüncü rekâtında bir ara tekbir alınarak Kunut duaları okunur.

Selati vitir 3 rekatta ne okunur?

Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. Kunûtta tekbir alınır ve kunut duaları olarak bilinen "Allahümme innâ neste'înuke" ve "Allahümme iyyâke na'büdü" duaları okunur (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, III, 245; Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 249; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 442).

Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak zorunlu mudur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir.

Vitir vacip namazının son rekatında ne okunur?

Kunut duaları vitir namazının son rekatına başladıktan sonra Fatiha ve namaz suresi okunmasının ardından tekbir getirilerek 1 yada 2. kunut duası okunmaktadır. Kunut duaları, herhangi bir sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a dua etmek ve sığınmak anlamında okunması tavsiye edilen bir duadır.

Vitir namazında kunut duasını bilmiyorsak ne okumalıyız?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.