MLKP terör örgütü kurucusu kimdir?

İçindekiler:

  1. MLKP terör örgütü kurucusu kimdir?
  2. KCK üyeleri kimdir?
  3. MLKP terör örgütü açılımı nedir?
  4. Daeş ne demek?
  5. YPG kaç bin kişi?
  6. PKK ne zaman başladı?
  7. Hizbullah terör örgütü mü?
  8. MLKP nin açılımı nedir?
  9. DHKP-C nedir neyi savunur?
  10. DAEŞ ve IŞİD aynı mı?
  11. DAEŞ terör örgütü nedir?

MLKP terör örgütü kurucusu kimdir?

Türkiye Komünist Partisi-Marksist-Leninist (TKP-ML), 'de İbrahim Kaypakkaya ve arkadaşları tarafından kurulan yasa dışı komünist parti.

KCK üyeleri kimdir?

  • Abdullah Öcalan.
  • Ali Haydar Kaytan.
  • Fehman Hüseyin.
  • Cemil Bayık.
  • Cuma Tak.
  • Duran Kalkan.
  • Remzi Kartal.
  • İsmail Özden.
Daha fazla öğe...

MLKP terör örgütü açılımı nedir?

Örgüt, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı "Türkiye'de hâlen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)" adı altında yer almıştır.

Daeş ne demek?

DAEŞ Açılımı, DAEŞ Nedir? Arapça adı ile El Devlet-ül İslamiye Fil Irak Wel Şam (DAİŞ) Türkçe açılımı ile DAİŞ (Irak Şam İslam Devleti), İD (İslam Devleti) Irak ve Suriye topraklarında insanların kabusu olan bir oluşumdur.

YPG kaç bin kişi?

Askeri kolu yaklaşık 65.000 kişiden oluşan YPG'dir.

PKK ne zaman başladı?

1978, Lice, Türkiye PKK/Kuruluş tarihi

Hizbullah terör örgütü mü?

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından terör örgütü ilan edilmiştir. Hizbullah (Türkçe: Allah'ın Taraftarı), diğer adlarıyla Türkiye Hizbullahı veya Kürt Hizbullahı (KH), Kürt, Sünni İslamcı ve çoğu faaliyetini Türkiye'de gerçekleştiren militarist örgüttür.

MLKP nin açılımı nedir?

Marksist Leninist Komünist Parti (kısaca MLKP), 'te kurulan ve silahlı mücadele yürüten yasa dışı komünist partidir.

DHKP-C nedir neyi savunur?

Umudun adı DHKP-C! ... DHKP-C nihai amacını Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yürüttüğünü öne sürdüğü silahlı öncü savaş ile yıkarak Marksist-Leninist ilkelere dayalı Devrimci Halk İktidarı'nı kurmak olarak açıklamaktadır.

DAEŞ ve IŞİD aynı mı?

"İslam Devleti", IŞİD ya da DAEŞ adlı örgüt, el-Kaide örgütünden kopmuş, radikal Sünni İslamcı ideolojiye sahip kişilerden kuruldu. IŞİD, 2003'te Irak'ın ABD öncülüğünde işgali sonrası ortaya çıktı. Ebu Bekir El Bağdadi tarafından yönetiliyor. Amaçları dünya genelinde "halifelik" kurmak.

DAEŞ terör örgütü nedir?

DEAŞ, Irak ve Şam İslam Devleti'nin kısaltılmış ismidir. ... Irak ve Suriye'deki petrol kaynaklarına yakınlıkları sebebiyle en zengin silahlı terör örgütü olarak da bilinmekte olan DEAŞ, yılında başlayan Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulmuş ve ilk başlarda El-Kaide terör örgütüne bağlı kalmıştır.