Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. TC ile trafik cezası nasıl ödenir?
  3. Trafik cezası için nereyi arayabilirim?
  4. Trafik cezaları nasıl öğrenilir?
  5. Trafik cezası nasıl ödenir?
  6. Trafik cezası borcu nasıl ödenir?
  7. Trafik cezası kime sorulur?
  8. Araç plakasına yazılan trafik cezası ne zaman sisteme düşer?
  9. Yabancı Plaka ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?
  10. Trafik cezaları kredi kartı ile ödenir mi?
  11. Plakadan ceza sorgulama nasıl yapılır?

Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.

TC ile trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığının hizmeti olan İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinden da faydalanabilirsiniz. Siteye gidip “MTV ve Trafik Cezası Ödeme” sekmesini tıklayıp T.C. kimlik no ve araç plakasını girerek ceza sorgulama ve ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Trafik cezası için nereyi arayabilirim?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı

Trafik cezaları nasıl öğrenilir?

Trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmek için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sitesine girerek, trafik cezası sorgulama işlemi yapmak için sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini tıklayarak karşınıza gelen kısımda sizden istenilen kimlik bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz ...

Trafik cezası nasıl ödenir?

Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır. Kişiler bankalarına ait olan internet bankacılığını kullanarak da, trafik cezalarını ödeyebilir.

Trafik cezası borcu nasıl ödenir?

Kişiler bankalara giderek, kendilerine ait olan trafik cezalarını kısa süre içinde nakit olarak ödeyebilir. Vergi daireleri ve PTT kurumları, ceza ödenebilecek diğer kurumlardır. Kişiler bankalarına ait olan internet bankacılığını kullanarak da, trafik cezalarını ödeyebilir.

Trafik cezası kime sorulur?

Emniyet Genel Müdürlüğü Şirket Araçlarının Plakasına Yazılan Ceza Bilgilerini e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, tüzel kişiye kayıtlı araçların plakasına yazılan Trafik İdari Para Cezalarının tüzel kişi yetkilisince “www.turkiye.gov.tr” internet adresinden sorgulama hizmeti sundu.

Araç plakasına yazılan trafik cezası ne zaman sisteme düşer?

Kesilen bir trafik cezası e-devlet ya da internet sistemine yaklaşık olarak 3 iş günü içerisinde düşecektir. Bunun için kendinize ceza kesildiğinden şüpheleniyorsanız 3 gün sonrasında kontrol etmeniz yararlı olacaktır.

Yabancı Plaka ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yabancı plaka araca yazılan ceza sorgulamalarını Gelir İdaresi Başkanlığı'nın “ivd.gib.gov.tr.” internet adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” ekranına giriş yaptıktan sonra yabancı araç plakasıyla sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik cezaları kredi kartı ile ödenir mi?

Trafik Para Cezası (TPC) ödemelerini İşCep veya İnternet Şubesi'nden yapabilirsiniz. Plakadan ceza sorgulama yaparak trafik para cezanızı öğrenebilir, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Plakadan ceza sorgulama nasıl yapılır?

Plakada trafik cezası sorgulama işlemini SMS (kısa mesaj) ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sorgulama yapmak istediğiniz plakayı, tescil tarihini ve TC Kimlik numaranızı yazarak 1189'a mesaj atmalısınız.