İmza sirküleri nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İmza sirküleri nasıl alınır?
  2. İmza Sirküsünde münferiden ne demek?
  3. İmza sirküsü nedir ne işe yarar?
  4. İmza beyannamesi sirküsü nedir?
  5. İmza beyannamesi neden verilir?

İmza sirküleri nasıl alınır?

Belirli bir ücret karşılığında imza sirküleri almak için sizden talep edilen belgeler ile birlikte en yakın notere gitmeniz yeterli olacaktır. Teslim ettiğiniz belgeler sonucunda 2 adet belgeye en az 3 imza atmanız istenir ve noter onayı alındıktan sonra bu iki belgeden biri size verilir.

İmza Sirküsünde münferiden ne demek?

İmza sirkülerinde yetkili/temsilci birden fazla ise, yetkinin kullanım şekli - münferiden (tek başına) - müştereken (diğer temsilcilerle birlikte) mutlaka yazılmış olmalıdır. ...

İmza sirküsü nedir ne işe yarar?

Her türlü resmi işlem için bir şirketteki yetkili kişinin veya kişilerinin imza örneklerinin bulunduğu belge, imza sirküsü olarak bilinmektedir. Resmi belge statüsünde olan imza sirküsü belgesi, değeri itibarıyla oldukça önemli bir konuma sahiptir.

İmza beyannamesi sirküsü nedir?

İmza sirküsü, bir şirketin ya da kurumun temsilcisinin imza atma yetkisi olduğuna dair kendisine ait imza örneklerinin yer aldığı noter tarafından onaylanan resmi belgedir. Şirket adına görev yapan temsilcinin sorumluluk alanı ve yetki sınırları noter tarafından tasdiklenerek resmiyet kazanmış olur.

İmza beyannamesi neden verilir?

Temel olarak şahsi imzaya bir resmiyet kazandırmak için imza beyannamesi alınır. Böylece kişinin attığı imza üzerinden, yasal olarak kanun nezdinde bir etkisi olur. ... İmza örneği ve nüfus bilgileri ile beraber, imza beyannamesi noter üzerinden gerçekleştirilmektedir.