65 yaş üstü ÖTV indirimi var mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü ÖTV indirimi var mı?
  2. ÖTV indirimi raporu hangi hastalıklar için geçerli?
  3. Hasta raporu ile hangi araçlar alınabilir?
  4. Engelli araç limiti 2021 de ne olur?
  5. Böbrek hastaları ÖTV'siz araç alabilir mi?
  6. Hangi hastalar vergisiz araç alabilir?
  7. Engelli aracı alabilmek için ÖTV indirimi yüzde kaç olması lazım?
  8. Diyaliz hastalarına yüzde kaç rapor verilir?
  9. Kimler ÖTV'siz araç alabilir 2021?
  10. Engelli ÖTV limiti artacak mı?

65 yaş üstü ÖTV indirimi var mı?

Öncelikle şunu belertelim, yaşlılıkta vücudun birtakım işlemlerini tam anlamıyla yerine getireme yani bir takım engellilik durumudur. Bunun üzerinden gidecek olursa engellilik oranı % 40 ve üzeri olan kişiler kendilerine özel şekilde tasarlanmış aracı ÖTV indirimi ile alabiliyorlar.

ÖTV indirimi raporu hangi hastalıklar için geçerli?

ÖTV indirimi engelli vatandaşlara tanınmış özel bir haktır. Bu hak çerçevesinde, engel derecesi @ ve üzeri olan bireyler, engel teşkil eden durumlarını sağlık raporuyla kanıtlamaları şartıyla ÖTV indiriminden yararlanabilirler.

Hasta raporu ile hangi araçlar alınabilir?

@ Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli araç limiti 2021 de ne olur?

Bu kapsamda da “Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Tebliği” dikkate alınıyor. Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Böbrek hastaları ÖTV'siz araç alabilir mi?

Ancak engellilik derecesi %90'dan az olan görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, kalp hastası ve böbrek hastası bireyler ÖTV avantajından faydalanamaz. Bunun yanı sıra bazı özel durumlarda otomatik şanzımana sahip otomobillerde özel tertibat yaptırılmadan da ÖTV'siz alım gerçekleştirilebilir.

Hangi hastalar vergisiz araç alabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. Hastane raporu ile otomobil bayisine giden vatandaşlar ÖTV indirimiyle otomobil satın alabiliyor.

Engelli aracı alabilmek için ÖTV indirimi yüzde kaç olması lazım?

Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır. Engelli kişi H sınıfı ehliyete sahip olmalı.

Diyaliz hastalarına yüzde kaç rapor verilir?

Diyalize giren hastaları yüzde 90 engelli kabul eden SGK, malulen emeklilik hakkı tanıyor. Böbrek naklinden sonra ise bu oran yüzde 70'e düşüyor ve hastalar maaştan vazgeçmek zorunda kalıyor.

Kimler ÖTV'siz araç alabilir 2021?

ÖTV'siz otomobil konusu merak ediliyor. Otomobil satın almak isteyen engelliler, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. Hastane raporu ile otomobil bayisine giden vatandaşlar ÖTV indirimiyle otomobil satın alabiliyor.

Engelli ÖTV limiti artacak mı?

Engellilerin binek otomobil alımında ÖTV istisnası limiti, 2021 yılı için 3 TL (8 Seri No.lu ÖTV Tebliği). Tüm binek otomobillerde engelliler için ÖTV istisnası uygulanabilmesi için, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 2021 yılı için 3 TL'yi aşmaması gerekiyor.