Ünlem işareti anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ünlem işareti anlamı nedir?
  2. Ünlem nedir kısa bilgi?
  3. Ünlem işareti ne örnekler?
  4. Buzdolabında ünlem işareti ne demek?
  5. Ünlem nedir 9 sınıf edebiyat?
  6. Arçelik Buzdolabı kırmızı ünlem işareti nedir?
  7. Beko buzdolabında ünlem işareti nasıl gider?
  8. Ünlem Nasıl Kullanılır örnek?

Ünlem işareti anlamı nedir?

Ünlem işareti; sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan bildiren ifadelerin sonuna konur. Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelerde de ünlem işareti konulur. ... Bir noktalama işareti olan ünlem işareti, cümle sonuna konduğunda cümlenin bitişini belirtir.

Ünlem nedir kısa bilgi?

Ünlem ya da nidâ; sevinç, üzüntü, kızgınlık, korku, şaşkınlık gibi duyguları belirten; tabiat seslerini yansıtan ,bir kimseye seslenmek için ve ani bir iş oluş hareketi bildiren cümlelerde kullanılan kelime... Ünlemler tek başına kullanıldıklarında genelde bir anlam ifade etmez.

Ünlem işareti ne örnekler?

İçinde ünlem ifadesi (haykırış, sevinç, kıvanç, üzüntü, acı, korku, hayret, ürperti, heyecan, nefret vb ani coşkunluklar) bulunan ve seslenme, hitap ve uyarı bildiren cümlelerden ve kelimelerden sonra gelir. Örnekler: Komşular! Babacığım!

Buzdolabında ünlem işareti ne demek?

Buzdolabınızın sıcaklığı arttığında, uzun süre elektrik kesildiğinde ya da kapak açık kalmışsa ekranda ünlem (yüksek sıcaklık uyarısı) yanar. ... Ekranınız dokunmatikse, "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz.

Ünlem nedir 9 sınıf edebiyat?

Acı, üzüntü, korku, sevinç ve şaşma gibi aniden ortaya çıkabilen duyguları ifade eden kelimelere ünlem denir. Tek başına kullanıldıklarında pek bir şey ifade etmeyen ünlemlerden sonra çoğu zaman ünlem işareti (!) konulmaktadır. Birine seslenmede kullanılan sözcükler de ünlem olarak kabul edilir.

Arçelik Buzdolabı kırmızı ünlem işareti nedir?

Buzdolabınızın sıcaklığı arttığında, uzun süre elektrik kesildiğinde ya da kapak açık kalmışsa ekranda ünlem (yüksek sıcaklık uyarısı) yanar. ... Ekranın yanında ya da altında tuşlar varsa ünlem işaretini kaldırmak için ilgili tuşa basmanız gerekir.

Beko buzdolabında ünlem işareti nasıl gider?

Beko buzdolabında ünlem işareti varsa buzdolabının sıcaklığı yüksek demektir. Buzdolabının sıcaklığını koruması ve ısınmaması için bir nevi kontrol mekanizması olarak işlem gören ünlem işaretine dikkat edilmelidir. Buzdolabının sıcaklık ayarını bozacak faktörleri ortadan kaldırmadan ünlem işareti kaybolmaz.

Ünlem Nasıl Kullanılır örnek?

İçinde ünlem ifadesi (haykırış, sevinç, kıvanç, üzüntü, acı, korku, hayret, ürperti, heyecan, nefret vb ani coşkunluklar) bulunan ve seslenme, hitap ve uyarı bildiren cümlelerden ve kelimelerden sonra gelir....Örnekler:
  1. Komşular!
  2. Babacığım!
  3. Hemşehrilerim!
  4. Tanrım!
  5. Yazık sana!
  6. Aşkolsun!
  7. Hey baksana!
  8. Ey Türk gençliği!
Daha fazla öğe...