Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman?
  2. 2020 2021 DGS Başvuru ne zaman?
  3. Dikey geçiş sınavına kimler katılabilir?
  4. DGS tercih nasıl yapılır 2021?
  5. Mezun olduktan sonra DGS'ye girebilir mi?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS), 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 21 – tarihleri arasında yapılacaktır.

2020 2021 DGS Başvuru ne zaman?

Sınav için başvurular ise 21 Mayıs'ta başlayacak ve 31 Mayıs'ta sona erecek. Yani DGS başvuru tarihleri 21-31 Mayıs 2021 olacak. Bu süre içerisinde başvurusunu yapamayan adaylar için geç başvuru günü ise 8 Haziran 2021 günü olacak. 11 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları ise 12 Ağustos'ta açıklanacak.

Dikey geçiş sınavına kimler katılabilir?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş(olma) şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

DGS tercih nasıl yapılır 2021?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans mezunlarının girdiği Dikey Geçiş Sınavı tercihleri 27 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tercihler, adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden 'www.osym.gov.tr' ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilecek.

Mezun olduktan sonra DGS'ye girebilir mi?

CEVAP: Son sınıf ve mezun durumundaki adaylar DGS ye başvurabilirler. 60- Ön lisans son sınıf öğrencisiyim ve alttan bir dersim var. Bütünleme sınavı olmazsa mezun olamayacağım DGS ye girebilir miyim? CEVAP: DGS ye girebilirsiniz fakat kayıt esnasında mezun durumunda olmanız gerekiyor.