Aşırı uyumak neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Aşırı uyumak neyin belirtisi?
  2. Sürekli uyumak isteği depresyon belirtisi mi?
  3. Çok uyumak hangi hastalığın belirtisidir?
  4. Sürekli uyuma isteği neden olur psikoloji?

Aşırı uyumak neyin belirtisi?

Uyku apnesi ya da narkolepsi olabilirsiniz! Dr. Barış Metin, “En sık uyku apnesi denilen durumda aşırı uykululuk görüyoruz. Uyku apnesinde gece nefes durmalarına bağlı olarak verimli uyunamaz ve gündüz çok fazla uyuklama oluşur. Bunun yanında narkolepsi denilen hastalıkta ani bastıran uyku atakları olur.

Sürekli uyumak isteği depresyon belirtisi mi?

Depresyonda görülen bir diğer belirti ise çok uyumaktır. 9 saatten fazla süren bir uyku genellikle iyileştirici ve tazeleyici bir uyku olmaz ve bu kişiler uykunun ardından dahi, saatlerce uyanmakta zorlanabilirler. Birey çok uyumayı olumsuz ruh halinden ve olumsuz düşüncelerden bir kaçış olarak görebilmektedir.

Çok uyumak hangi hastalığın belirtisidir?

Aşırı uykululuk ile seyreden en önemli hastalık grubu, narkolepsi sendromlarıdır. Gün içinde her türlü durumda ortaya çıkabilen, karşı konulmaz ve kısa süreli uyuklamalar hastalığın ana belirtisidir.

Sürekli uyuma isteği neden olur psikoloji?

Psikolog Fundem Ece Kaykaç, gece yeterince uyunmasına rağmen gündüz aniden gelen dayanılmaz uyku isteğinin Narkolepsi hastalığının en önemli belirtisi olduğunu söyledi. Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece Kaykaç, kişinin sürekli uyku isteği duymasının Narkolepsi hastalığının en önemli belirtilerinden oduğunu söyledi.