El kol ve bacak uyuşması için hangi doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. El kol ve bacak uyuşması için hangi doktora gidilmeli?
  2. Kol ağrılarına hangi bölüm bakıyor?
  3. Sol kol Uyuşmasında ne yapılır?
  4. El ayak uyuşması hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır?
  5. Kol ve bacak uyuşması için hangi doktora gidilmeli?

El kol ve bacak uyuşması için hangi doktora gidilmeli?

El, Kol, Dil ve Dudak Uyuşmaları İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır? Vücutta gerçekleşen uyuşmalara nöroloji bilimi bakmaktadır. Tedavi eden kişiler ise Nörologlardır. Herhangi bir uyuşma olayında mutlaka Nöroloji doktorlarından randevu alınmalıdır.

Kol ağrılarına hangi bölüm bakıyor?

Kol Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Yaşanan kol ağrılarıyla öncelikle Ortopedist ve Nörologlar ilgilenir. Eğer gerekli görünürse bir fizik tedavi uzmanıyla birlikte kas çalışmaları yapılabilir.

Sol kol Uyuşmasında ne yapılır?

Boyun, sol kol, el ve parmaklarda ağrı, karıncalanma ve uyuşmalar meydana gelebilir. Böyle şikayetleriniz varsa ihmal etmeden nöroloji polikliniklerine başvurmalısınız. Hastalığın nedeni bulunduktan sonra bu nedene yönelik medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahele ile tedavi edilir.

El ayak uyuşması hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır?

Nöropati denilen sinirlerin zedelenmesi ile ortaya çıkan el ve ayak uyuşması böbrek yetmezliği, guatr gibi hastalıkların yanı sıra folik asit ve B12 vitamini maddelerinin eksikliğine bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor.

Kol ve bacak uyuşması için hangi doktora gidilmeli?

Fizik tedavi kol ve bacaklarda oluşan zedelenmelerde ya da lif kopmalarına bağlı uyuşmalar için tercih edilmesi gereken bölümdür. Nöroloji ise beyin kaynaklı kol ve bacak uyuşmalarında başvurulması gereken hastane bölümüdür.